NOVA TVRDI: Mandiću isto imovno stanje kao prije ulaska u politiku - Volim Podgoricu

NOVA TVRDI: Mandiću isto imovno stanje kao prije ulaska u politiku

Jutros se opet iz medija bliskih odlazećem režimu i njegovim službama plasiraju neistine na račun Andrije Mandića. Pokušava da se na račun nekog pištolja i laži da je njegov vlasnik Andrija Mandić problematizuje pitanje njegove imovine, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

“U skladu sa tim dužni smo da saopštimo javnosti nekoliko činjenica koje su od ranije poznate ali koje nije loše u ovakvom momentu ponoviti.

Andrija Mandić je jedini predsjednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period prije ulaska u politiku. Andrija Mandić nije čovjek kome je materijalno bogastvo najvažnije u životu. Bavi se nacionalnom srpskom politikom i to je njegov životni izbor.

Nemamo dileme da bi Mandić da je bio zainteresovan za materijalnu korist mogao poput hiljada drugih da dođe, recimo, do stana u nekom elitnom podgoričkom kvartu a da ne živi u porodičnoj kući koju je sagradio njegov pokojni otac u podgoričkoj mjesnoj zajednici Zagorič.

Na istoj adresi se nalazi od svoje dvanaeste godine i njegov komšiluk i naselje dobro znaju ko su on i njegova porodica. Između ostalog, upravo je naša politička organizacija zahvaljujući Andrijinoj čestitosti tamo ubjedljivo pobijedila na izborima. Od kada se bavi politikom uvijek smo u tom kraju kao opozicija pobjeđivali.

Za vrijeme bavljenja politikom imao je jednu od najboljih plata u zemlji ali nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrijepi. Čak je i jedini predsjednik stranke u Crnoj Gori koji je finansijsko poslovanje stranke uredio Statutom na način da se o svakom centu potrošenog novca odlučuje kolektivno u stranačkom organu koji je odvojen od Predsjednika koji uopšte ne upravlja sa stranačkim finansijama.

Prljava i podla kampanja, kao i laži koje se šire protiv Mandića su organizovani i podstaknuti zbog njegovih jasnih, preciznih i doslednih nacionalnih i političkih stavova. To što on nije spreman ni milimetar da odustane od vlastitih uvjerenja služi na čast ne samo njemu nego i organizaciji na čijem je čelu.
I što je on više puta isticao a svi njegovi saradnici dobro upamtili, što se tiče moralne i finansijske čistote ne bih se ni milimetra pomjerio mnogima koji su se zakleli čak i na zavjet skromnosti.

Ovi bijedni pokušaji neće nanijeti štetu Andriji a još manje da će donijeti korist klevetnicima. Naravno, neće ni naručioce ovog najnovijeg napada spasiti od preispitivanja njihovog političkog djelovanja i toga da li su u skladu sa zakonom stekli ogromnu imovinu kojom danas raspolažu.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com