Skupština CG: Bećiću i dalje stižu čestitke iz zemlje i inostranstva - Volim Podgoricu

Skupština CG: Bećiću i dalje stižu čestitke iz zemlje i inostranstva

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i dalje stižu čestitke iz zemlje i inostranstva povodom izbora za predsjednika crnogorskog Parlamenta, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

“Predsjednica Narodne skupštine Republike Bugarske Cveta Karajančeva u srdačnoj čestitki uvjerava predsjednika Bečića da Narodna skupština Republike Bugarske smatra veoma važnim produbljivanje saradnje parlamenata kao osnovnog i veoma važnog preduslova za razvoj sve aktivnijeg bilateralnog političkog dijaloga dvije zemlje, koji će doprinijeti stabilnosti i sigurnosti evropske budućnosti regiona”, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr Nikola Špirić takođe naglašava značaj parlamentarne saradnje za razvoj dobrosusjedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Crne Gore i BiH.

“U ime Sindikata doktora medicine Crne Gore, dr Milena Popović Samardžić iskazuje podršku predsjedniku Bečiću „u teškom zadatku nošenja sa očekivanjima svih građana Crne Gore željnih napretka, kao i na dugom putu ispunjenom izazovima i borbom u kojoj svi moramo istrajati da Crnu Gori izvedemo na evropski put, put poštovanja ljudskih prava i sveukupnog napretka“, navodi se u saopštenju.

Dalje dodaju da je predsjednik SO Ulcinj dr Ilir Čapuni poželio puno uspjeha u radu i konsolidaciji funkcije parlamenta u Crnoj Gori, dok je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović iskazao između ostalog očekivanje da će predsjednik Bečić afirmisati interese svih građana, kao i da će se zalagati za prava nacionalnih manjina koje predstavljaju bogatstvo različitosti i kvalitetnog suživota.

Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Milan Petković izrazio je , kako je saopšteno, nadu da će predsjednik Bečić zajedno sa koalicionim partnerima u vremenu punom izazova voditi Crnu Goru putem mira i prosperiteta, njegovati tradicionalne i dobrosusjedske odnose.

“Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović je čestitajući predsjedniku Bečiću i građanima Crne Gore, izrazio čvrsto uvjerenje i realnu nadu da će biti pružen puni doprinos unapređenju parlamentarne saradnje sa Narodnom skupštinom i drugim institucijama Republike Srbije, „kako u procesu evropskih integracija, tako i u čvrstim prijateljskim i bratskim odnosima naših građana i država.“, zaključeno je u saopštenju.

U svojim odgovorima međunarodnim partnerima, predsjednik Bečić je naglasio da će i ovaj skupštinski saziv na svim nivoima doprinijeti daljem unapređenju dobrosusjedskih i regionalnih veza, uz parlamentarnu saradnju kao njen važan dio u zajedničkoj evropskoj perspektivi.

U pismima zahvalnosti predstavnicima lokalnih samouprava, predsjednik crnogorskog Parlamenta navodi da je pred nama posebna obaveza ulaganja zajedničkih napora svih državnih organa zajedno sa lokalnim samoupravama ka daljem regionalnom razvoju, kao i da će u okviru svojih nadležnosti lično pružiti svaku vrstu pomoći i podrške.

U obraćanju Sindikatu doktora medicine, predsjednik Bečić je izrazio uvjerenje da će ova i druge sindikalne organizacije i državne institucije, biti ozbiljni partneri crnogorskom Parlamentu u zajedničkom poslu unapređenja uslova rada i strukovnih interesa u cjelini. On je takođe uputio riječi iskrenog poštovanja za napore koje doktori medicine sa cjelokupnim medicinskim i drugim osobljem čine u svojoj plemenitoj misiji, koja je u vremenu pandemije kovida 19 dodatno iskazana u najvećoj mogućoj mjeri.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com