OBRADOVIĆ: Srbiji potreban predsjednički kandidat poput Krivokapića - Volim Podgoricu

OBRADOVIĆ: Srbiji potreban predsjednički kandidat poput Krivokapića

Primjer Zdravka Krivokapića, kandidata za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, veoma je poučan i daje fotorobot kandidata za predsjednika Srbije koji je toj državi potreban, ocijenio je lider Dveri, Boško Obradović.

On je to kazao odgovarajući na pitanje portala Nova.rs da li opozicija u Srbiji može do zajedničkog predsjedničkog kandidata, imajući u vidu da su trenutno na različitim ideološkim pozicijama, a analitičari smatraju da će tamošnja vlast vjerovatno spojiti beogradske sa predsjedničkim izborima.

“Prije svega želim da istaknem da je svaka priča o broju opozicionih kolona trenutno besmislena dok ne budu došli prvi sljedeći izbori i ne budemo znali koji su to izbori i u kojim uslovima se održavaju. Zato Dveri do tada svoj put nastavljaju samostalno, a tada ćemo sjesti sa ostalima i dogovoriti ono što je najkorisnije za zajednički uspjeh opozicije. Bez obzira na jednu, dvije ili više opozicionih kolona, napravljenih po ideološkom ključu za beogradske ili eventualne vanredne parlamentarne izbore, na predsjedničkim izborima treba stati iza jednog zajedničkog kandidata. I tu je veoma poučan primjer Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, koji daje fotorobot kandidata za predsjednika Srbije koji je nama ovdje potreban: ugledna i nestranačka javna ličnost, nesumnjivi patriota, vjernik i otac petoro djece, istaknuti profesor Univerziteta… Vučića ne može da pobijedi kandidat bez nacionalnog osjećanja i bez jasnih nacionalnih stavova. To nije moglo ni 2000. protiv Miloševića – ne može ni danas protiv Vučića”.

Na pitanje ko bi mogao da bude “srpski Zdravko Krivokapić”, Obradović je kazao kako je siguran da ima više sjajnih kandidata za tu “istorijsku misiju”, ali da oni nisu među onima koji se trenutno nude i guraju u prvi plan. “Kao i Zdravko Krivokapić u Crnoj Gori i naš predsjednički kandidat u Srbiji doći će tiho i nenametljivo, skromno i iz drugog plana, pred same izbore i biti iznenađenje koje će promijeniti politički tok istorije”, dodao je.

Govoreći o ulozi Andreja Vučića, brata predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u aktuelnoj vlasti, s obzirom da on nije javni funkcioner, Obradović je između ostalog kazao da Andrej Vučić “mnogo više podsjeća na ozbiljnog mafijaša poput jednog Mila Đukanovića nego njegov brat”.

“U svakoj vlasti postoje formalni i neformalni centri moći u koje spada brat predsjednika SNS. Andrej Vučić je svakako partijski funkcioner jer redovno obilazi stranačke odbore i učestvuje u izbornim aktivnostima SNS. Ali, što je mnogo bitnije, on je i glavni mozak paralelnog kriminalnog sistema koji zapravo vlada državom, a SNS je samo političko krilo ove mafijaške organizacije. Nema sumnje da Aleksandar Vučić vjeruje samo rođenom bratu i da preko njega obavlja sve tajne i nezakonite poslove. Usudio bih se reći da je Andrej Vučić hrabriji i opasniji tip od Aleksandra Vučića, a samim tim i pametniji, da umije da sakrije svoje tragove i da mnogo više podsjeća na ozbiljnog mafijaša poput jednog Mila Đukanovića nego njegov brat, koji samo glumi da je nešto opasan, a ustvari je velika kukavica. Pravi Vučić je Andrej – Aleksandar je hodajući kompleksaš sa vječitom potrebom da ga neko voli, cijeni i hvali. Imam nevjerovatan osjećaj da ću oko mirne primopredaje vlasti morati da vodim razgovor sa Andrejom Vučićem jer će se Aleksandar u tom času zatvoriti u podrum Predsjedništva i plakati. Ali, to možda i jeste prava slika kraja jednog diktatorskog režima za koji nikako nismo smjeli da dozvolimo da nam se desi, u čemu dakle vidim krivicu svih nas, niti smijemo dozvoliti da se ikada ovakvo urušavanje države ponovi, u čemu vidim toliki značaj i smisao promjene sistema i uređenja pravne države u cilju sigurnosti i blagostanja za sve kao ključnih riječi za političke promjene za koje se Dveri zalažu”, kazao je Obradović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com