Budvanin osumnjičen da je od državljanina Srbije pokušao da iznudi 120.000 eura - Volim Podgoricu

Budvanin osumnjičen da je od državljanina Srbije pokušao da iznudi 120.000 eura

Policija je nakon preduzetih aktivnosti iz svoje nadležnosti u kratkom roku prikupila relevantne činjenice nakon čega je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv M.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće.

Centru bezbjednosti Budva je 25. avgusta od strane službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat proslijeđena prijava koju je podnio S.K. (41) iz Republike Srbije.

“S.K. je u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi noć ranije i da njegovom stolu prišlo lice M.K. (46) iz Budve koje mu je tom prilikom uputilo poziv za razgovor. M.K. ga je, kako je S.K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta gdje mu je upućivao prijetnje i od njega zahtijevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M.K. je S.K. zadao više udaraca u predjelu glave”, saopšteno je iz Uprave policije.

“Nakon ovog događaja S.K. se vratio u ugostiteljski objekat gdje je nedugo zatim, prema njegovim navodima, došao M.K. sa još nekoliko lica i sjeo za sto gdje je sjedio oštećeni, te nastavio upućivati mu prijetnje nedozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat. S.K. je u prijavi nave oi da je M.K. posjedovao oružje kojim mu je prijetio dok su boravili u ugostiteljskom objektu. Po kazivanju S.K. lice M.K. je telefonskim putem upućivalo prijetnje i njegovoj supruzi”, naveli su u saopštenju Uprave policije.

Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavjestila nadležnog tužioca.

Po nalogu nadležnog sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.K. kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće.

Izuzeti su i sadržaji video nadzora na dvije lokacije na kojima su se dogodila dva sporna događaja i oni su uz krivičnu prijavu proslijeđeni tužiocu 25. avgusta.

Zbog posjedovanja oružja koje je policija oduzela od M.K., ovom licu su izdati nalozi za novčanu kaznu u skladu sa Zakonom o oružju.

“U odnosu na navode u vezi štićene ličnosti a koji su se pojavili u medijima radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo vas da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekat.  U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com