VLASNIK KNEZ PETROLA O NAPADU U BUDVI: Tukao me je i govorio, “Sada nije 120.000 eura, nego milion”

Privrednik iz Srbije Srđan Knežević, vlasnik lanca benzinskih pumpi “Knez petrol”, napadnut je krajem avgusta u Budvi. Iz budvanske policije pojasnili su da im je srpski biznismen 24. avgusta prijavio da je napadnut ispred jednog lokala i da su od njega pokušali da iznude 120.000 evra.

Na vlasnika “Knez Petrola” nasrnuo je Petrovčanin M. K. koji ga je uvukao u jednu zlataru i udario ga više puta. Knežević, u ekskluzivnoj ispovijesti za Telegraf.rs, potvrđuje da je fizički napadnut i otkriva šta se tačno dogodilo tog kobnog dana.

– Tačno je da sam napadnut prije mjesec dana u Budvi.  Tačnije 24. avgusta. Pretučen sam i tražili su mi novac – otkriva Knežević u prvoj izjavi za medije povodom ovog slučaja.

Kako nam je potvrdio, napadač mu je tražio 120.000 evra u kešu. Ali to je bio tek početak… Srđan nam, prisećajući se tog dana, govori da ga je napao muškarac ispred restorana “Hemingvej” dok je izlazio. Kaže da je zadobio i povrede, ali da se sada oseća dobro.

Na pitanje da li je poznavao osobu koja ga napala, on  navodi da nikada ranije nije vidio tog muškarca.

– Napao me je jedan momak, koga zaista nisam vidio nikada ranije. Nikada u životu. Pokušao je da mi iznudi novac. Tražio je ogromnu svotu, više od 120.000 evra, sporečkali smo se i udario me je nekoliko puta – priča Knežević l i dodaje da on nije pružao otpor.

“Nisam pružao otpor”

– Nisam se opirao. Nisam prvo bio svjestan šta se dešava. Kamere su sve zabilježile, i kamere iz restorana i kamere sa zlatare. Sve se vidi, i koliko puta me udario i to da ja nisam reagovao – govori nam on.

Kako dalje navodi, sve je sada na inspektorima u Crnoj Gori koji su odmah preuzeli slučaj, i uhapsili M. K. državljanina Crne Gore.

– Kako sam i sam posle saznao, navodno je riječ o tom momku iz Crne Gore, koji će nadam se da odgovara. Čekamo samo konačno suđenje – kaže sagovornik.

Srđan  govori da je tortura zapravo trajala sat vremena i da su osim fizičkih povreda upućene i prijetnje. Naime, tuča pored zlatare je bila tek početak mučenja, kako on navodi.

– Rekao mi je da ja treba da znam zašto moram da dam te pare i rekao je: “Znaš li ti ko sam ja, kada budeš čuo ko sam ja, nikada više nećeš doći u Crnu Goru, nećete naći, nikada više kročiti nećeš u Budvu”. Rekao mi je tada i da se ta cifra, ako je odmah ne obezbjedim, uvećava. Tukao me je i govorio: “Sada nije 120.000 evra, nego milion” – tvrdi Knežević i dodaje da je nekako uspio da smiri situaciju i nagovori napadača da mirno nastave razgovor.

Nastavak je uslijedio u restoranu gdje se stolu pridružio i A. S.

– To je trajalo više od sat vremena, pola se i ne sjećam. Rečeno mi je ako ne dam taj iznos da će se pomjeriti do milion evra. Sjećam se tačno da je A. S,  rekao da će novac da se nosi u ulicu Baje Pivljanina na Dedinju da je namjenjen za tu adresu, a da će “meni biti jasno o kome je riječ” – tvrdi Knežević.

Otrkiva da je suđenje trebalo da bude 5 . oktobra.

– Biće sada u novembru ponovo, i vidjećemo šta će da bude. Nadam se pravdi – rekao je Knežević.

Negira da je učestvovao u iznudi

A. S. je indirektno potvrdio da je kobne noći video Srđana Kneževića, ali je za “Vijesti” negirao da ima bilo kakve veze sa incidentom. On je rekao da M. K. poznaje godinama i da je te večeri prišao da mu se javi.

– Te noći sam ušao u “Hemingvej”, vidio M. K. i prišao im da popijemo piće. U mom prisusutvu nije bilo nikakve svađe, tuče, vađenja pištolja. Popio sam piće sa njima, pitao ih hoće li sa mnom da slušamo tamburaše u drugi lokal i otišao kada su rekli da će možda doći kasnije. To nema nikave veze sa mnom, niti sam znao da se nešto desilo, niti želim da se miješam – kazao je on.

(Telegraf.rs)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close