MEDENICA: Dužnost sam vršila i vršim pošteno, pravično i odgovorno - Volim Podgoricu

MEDENICA: Dužnost sam vršila i vršim pošteno, pravično i odgovorno

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, primila je danas šeficu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

“U kontektstu nedavno objavljenog Izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru, predsjednica Vrhovnog suda je naglasila da je dužnost predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore vršila i trenutno vrši savjesno, samostalno, nepristrasno, pošteno, pravično i odgovorno, po Ustavu i zakonu, u ime Crne Gore, za građane i zbog građana, vjerujući da je nezavisno i samostalno sudstvo kruna demokratske države, zasnovane na vladavini prava”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

U saopštenju se ističe da je iz istih razloga, Medenica ukazala da “ne pristaje da, nakon svih postignutih rezultata sudske vlasti, koji su doveli do otvaranja pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, kao i našeg pristupanja NATO savezu, bude označena kao barijera demokratskim procesima u Crnoj Gori. “

“U dosadašnjoj saradnji između Vrhovnog suda i Evropske komisije nije bilo otvorenih pitanja, već sam se u odnosu na svako pitanje opredijelila jasno, odgovorno i odlučno. Tako će biti i u odnosu na ovo, ili bilo koje drugo pitanje”, zaključila je Medenica.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori je naglasila da je vladavina prava ključna za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja EU, pri čemu godišnji izvještaj Evropske komisije jasno naglašava da je sljedeća ključna prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24. Takođe, ambasadorka Popa je zahvalila na sveobuhvatnom predstavljanju svih aktivnosti koje je sudstvo preduzelo u prethodnom periodu i izrazila nadu da će nastaviti da doprinosi ostvarenju strateškog cilja Crne Gore, a to je prijemu u članstvo u EU.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com