MINISTARSTVO PRAVDE: Kontić će biti izručen Srbiji po skraćenoj proceduri - Volim Podgoricu

MINISTARSTVO PRAVDE: Kontić će biti izručen Srbiji po skraćenoj proceduri

Ministarstvo pravde Crne Gore izručiće Ivana Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri o čemu je ta zemlja obaviještena shodno procedurama. To su za Pobjedu kazali u crnogorskom Ministarstvu pravde.

Ivan Kontić, crnogorski državljanin osumnjičen je da je brutalnim batinama pokušao da ubije 28-godišnjeg Miljana M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

-Viši sud u Podgorici obavijestio je Ministarstvo pravde Crne Gore o donošenju rješenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću zbog postojanja međunarodne potjernice Interpola Beograd, radi njegovog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Traženo lice dalo je saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Republika Srbija obaviještena shodno predviđenoj proceduri – saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.

Odluku o izručenju u skraćenom postupku, kako su kazali iz resora Zorana Paina, donosi nadležni sud, o čemu će, kako navode, bez odlaganja, obavijestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavijestiti državu molilju (Srbiju).

Iz Ministarstva su objasnili i da ekstradicioni pritvor može trajati do 6 mjeseci, a na zahtjev Srbije može biti produžen još 2 mjeseca.

Četiri nedjelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna potjernica, Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Ministarstvo pravde poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana Mandića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Ranije je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao da očekuje da će se Kontiću suditi u Srbiji.

– Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovdje sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezanih za odluke, to je sada u rukama pravosuđa– rekao je Stefanović.

Prebijanje mladića zabilježile su nadzorne kamere, a snimak, koji traje nešto više od tri minuta je objavljen na društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako više muškaraca udara žrtvu nogama i rukama. Jedan od njih zvjerski ga je tukao i na kraju, kada je bespomično ležao, vratio se i polomio mu obje ruke. Sve to odvijalo se naočigled nekolicine muškaraca, koji su ga u prolazu šutirali i udarali. Kontić je radio kao član obezbjeđenja i poslovni partner vlasnika kladionica MaxBet.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com