SENAT UCG: Dodatni ispitni rok za studente osnovnih studija sa jedinim nepoloženim predmetom 28. oktobra - Volim Podgoricu

SENAT UCG: Dodatni ispitni rok za studente osnovnih studija sa jedinim nepoloženim predmetom 28. oktobra

Prijedlog Studentskog parlamenta UCG o dodatnom ispitnom roku za studente završne godine osnovnih studija obima najmanje 180 ECTS kredita, kojima je do završetka osnovnih studija ostao nepoložen samo jedan predmet, usvojen je na elektronskoj sjednici Senata UCG.

Rukovodeći se činjenicom da se specijalističke studije organizuju još ovu i narednu studijsku godinu, kao i da za ovaj dodatni rok važe ista pravila kao i za dodatni rok organizovan u okviru septembarskog, te da studenti imaju dovoljno vremena da pripreme gradivo, odobravanjem ovog roka omogućiće se studentima da okončaju osnovne studije, a time i će im se dati i prilika da konkurišu za upis na preostala slobodna mjesta na specijalističkim studijama u III upisnom roku.

Prijave za dodatni ispitni rok obaviće se 23. oktobra 2020. godine, dok će dodatni rok biti organizovan 28. oktobra 2020. godine, u 10 časova.

Konkurs za upis na specijalističke studije, u III upisniom roku,  biće raspisan 2. novembra, a predaja dokumenata će se izvršiti 3. novembra 2020. godine.

Dodatni upis studenata

Na inicijativu vijeća Filozofskog i Biotehničkog fakulteta i Studentskog parlamenta UCG, usvojen je prijedlog o dodatnom upisu, u prvu godinu dvogodišnjih master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore, obima 120 ECTS kredita, na studijskim programima Psihologija (14), Bezbjednost hrane (5) i Rasadničarstvo (1). Oni će biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru UCG, a o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore.

Takođe, usvojen je i prijedlog za upis još jednog kandidata na studijskom programu Stočarstvo, na jednogodišnje master akademske postdiplomske studije, a na dalji postupak će biti dostavljen Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore.

Prijedlog Centra za doktorske studije za upis 10 studenata na doktorske interdisciplinarne studije, na studijskom programu Zaštita životne sredine za studijsku 2020/21, takođe je usvojen.

Pri donošenju odluka vodilo se računa da povećani broj ne ugrozi kriterijume kvaliteta organizacije nastave, kao i da  bude u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete.

 

Sticanje akademskog naziva, angažovanja profesora i imenovanje komisija

Senat je usvojio i prijedloge organizacionih jedinica u realizaciji  postupka za sticanje akademskog naziva doktora nauka za 26 kandidata i imenovao komisije za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za izbor u akademsko zvanje za oblast Sportske nauke na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, za dva kandidata, Menadžment u turizmu i hotelijerstvu na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo i za oblast Organska hemija i biohemija na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Usvojeni su i zahtjevi za angažovanje pet profesora Univerziteta Crne Gore na drugim visokoobrazovnim institucijama van Univerziteta.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com