ZBOG ODMORA: Miljan Mugoša zaboravio da prijavi imovinu - Volim Podgoricu

ZBOG ODMORA: Miljan Mugoša zaboravio da prijavi imovinu

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je postupak protiv pomoćnika ministra vanjskih poslova Miljana Mugoše zbog sumnje da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Mugoša je sredinom avgusta imenovan za direktora Generalnog direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP).

Prema Zakonu, bio je u obavezi da u roku od 30 dana od dana imenovanja Agenciji dostavi izvještaj o prihodima i imovini.

“Mugoša nije Agenciji za sprečavanje korupcije dostavio izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana stupanja na javnu funkciju. Agencija će, zbog nedostavljanja izvještaja, protiv javnog funkcionera Miljana Mugoše pokrenuti postupke iz svoje nadležnosti”, rečeno je iz institucije na čijem je čelu Jelena Perović.

Za kršenje Zakona propisana je novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Mugoša je potvrdio da je imenovan sredinom avgusta, ali i da nije na vrijeme dostavio imovinski karton.

“Usljed previda roka, kako zbog godišnjih odmora, tako i zbog započete organizacije funkcionisanja Generalnog direktorata, naknadno sam dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije izvještaj o prihodima i imovini”, kazao je Mugoša.

Agencija je u međuvremenu objavila njegov karton.

U obrazloženju predloga za postavljanje Mugoše, šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović je, između ostalog, naveo da je on bio jedini kandidat koji se prijavio na konkurs, a da ga i “dosadašnje radno iskustvo i znanje koje je pokazao opredjeljuju da će poslove navedenog radnog mjesta obavljati profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom”.

Prema podacima sa sajta MVP, Mugoša, koji je diplomirani politikolog, primio je prvu funkcionersku platu od 1.062 eura.

On je bio savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama i u Argentini.

Mugoša se našao u središtu medijske pažnje u avgustu 2009. godine kada je sa ocem, bivšim gradonačelnikom Podgorice i ambasadorom u Ljubljani Miomirom Mugošom, napao novinarsku ekipu “Vijesti”, nakon što je fotoreporter pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil tadašnjeg prvog čovjeka glavnog grada.

Zbog toga je osuđen uslovno na šest mjeseci. On je zbog napada povučen sa mjesta trećeg sekretara ambasade u Vašingtonu, a kasnije je dobio angažman u Buenos Ajresu.

Od rente 3.000 eura mjesečno

Osim plate od 1.062 eura, Mugoša je prijavio da od zakupa dva poslovna prostora mjesečno zarađuje po 1.000, odnosno 2.000 eura.

To se vidi iz imovinskog kartona koji je prije desetak dana dostavio Agenciji. Osim poslovnih prostora od 16 i 34, on je vlasnik porodične stambene zgrade od 135, stanova od 85 i 110 i garaže od 25 metara kvadratnih. Poslovne prostore stekao je razmjenom, a ostalo je dobio na osnovu ugovora o poklonu.

Osim toga je vlasnik 583 metra kvadratna pašnjaka i 810 metara kvadratnih šuma.

U avgustu je prijavio da ima nepunih 4.200 eura duga na kreditnoj kartici, koju vraća u ratama od 283 eura.

U kartonu stoji da njegova supruga Tamara Mugoša iz “Monteputa” prima 257,4 eura.

On je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com