ALBANSKA LISTA: “U naredna dva-tri dana donijećemo odluku hoćemo li ući u novu Vladu” - Volim Podgoricu

ALBANSKA LISTA: “U naredna dva-tri dana donijećemo odluku hoćemo li ući u novu Vladu”

Albanska lista “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” u naredna dva-tri dana donijeće odluku hoće li ući u novu Vladu.

To je za Pobjedu kazao nosilac liste Nik Đeljošaj.

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić je prošlog četvrtka održao sastanak sa predstavnicima Albanske liste “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” o učešču u novoj vlasti.

Nakon sastanka Đeljošaj i Nimanbegu su poručili da im je proritet poštovanje programskih opredjeljenja te koalicije. Đeljošaj je kazao da su na osnovu odluke Albanske liste prihvatili poziv mandatara i saslušali njegovo viđenje i koncept nove vlade. Poručio je da će Crna Gora biti više demokratska, ako se prihvate njihovi ciljevi.

“Nama su najvažnija programska opredjeljenja i ono što smo predstavili građanima, a posljednje o čemu ćemo pričati su ministarstva i mjesta u vladi. Ako se složimo oko programskih opredjeljenja to je za nas najvažnije” – kazao je Đeljošaj novinarima, nakon sastanka.

Juče je Albanska koalicija “Jednoglasno” odbila poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu. Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena.

“Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo” – naveli su u odgovoru Krivokapiću.

Jednoglasnu odluku da ne uđu u Vladu Zdravka Krivokapića u nedjelju je donio Glavni odbor Bošnjačke stranke.

“Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da u ovom političkom trenutku ne treba biti članica buduće Vlade” – kazali su iz te partije.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com