UŽIVO: POPOVIĆ: Država u opasnosti, Crna Gora se mora spašavati; RADUNOVIĆ: Kako Vas nije sramota da nas nazivate neprijateljima CG

Na početku sjednice  predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, kazao je da će Administrativni odbor imati predsjednika i 12 članova. Za predsjednika odbora predložen je Milun Zogović iz DF-a.

Za članove su predloženi Radoš Zečević, Vladan Raičević, Dragan Vukić, Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Miloš Konotar, Luiđ Škrelja, Daliborka Pejović, Suzana Pribilović, Damir Šehović, Kenana Strujić Habić i Raško Konjević.

Andrija Popović, poslanik Liberalne partije kazao je danas da njegova partija neće podržati nijedan akt, nijedno imenovanje i razrješenje u Skupštini jer je, kako kaže “država u opasnosti”.

“Spremni smo u okviru svojih političkih moći za politički rat koji će trajati jer se Crna Gora mora spašavati jer svi znamo pedigre prve, druge članice vladajuće koalicije”, rekao je Popović.

Dodao je da LP neće podržati izbor članova i predsjednik Administrativnog odbora jer je od konstitutivne Skupštine „počela okupacija CG, da je to repriza podgoričke skupštine iz 1918. kad je Crna Gora izgubila sve atribute države“.

Slaven Radunović (DF) je raegovao koji je kazao da “nas i dalje prepadaju ratovima, komitima, četnicima…”

“Ne shvataju da država tek sad nije u opasnosti, makli smo sa tijela Crne Gore krpelj koji se zove DPS i još jedan mali, mali, krpeljčić jedva vidljiv zove se LP. Nemojte da dijelite i prepadate Crnu Goru u momentu kada država kreće u revitalizaciju“, poručio je Radunović.

Radunović je kazao da se sad pojavlju priče o popisu i strahu od popisa.

“Prepali ste se što će prvi put u normalnim demokratskim uslovima ljudi moći da kažu ko su i šta su. Kakvi neprijatelji, kako Vas nije sramota da nas nazivate neprijateljima CG. Svaki od poslanika pobjedničke koalicije voli više CG od bilo koga od vas. Dajte sad kao opozicija pomognite da krenemo naprijed, kad nijeste mogli kao vlast“, rekao je Radunović.

Popović je odgovorio da je u ovakvim uslovima Crna Gora teško da može izdržati takav popis imajući u vidu podršku i kampanju iz Srbije.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) najavio je podršku Milunu Zogoviću, koji je predložen za predsjednika Administrativnog odbora, i osvrnuo se na dešavanja na Sinjajevini.

Jovan Vučurović (DF) podsjetio je da je Administrativni odbor u ranijem sazivu kažnjavao poslanike zbog izgovorene riječi. I on je govorio o Sinjajevini uz ocjenu da je to pokušaj izazivanja incidenata Ministarstva odbrane i policije.

“Treba da sasiječemo krake kriminalne hobotnice. I ovdje i gdje god stignemo moramo podsjećati na zločinački režim koji je vladao 30 godina da se to ne bi ponovo desilo. Pred budućim predsjednikom i članovima Administrativnog odbora je veliki psoao koji će oni obavljati časno korektno i pravedno za razliku od njihovih prethodnika“, kazao je Vučurović.

Danijel Živković (DPS) kazao je da „to što vi imate problem u formiranju vlasti ne možete prebacivati na teren DPS i njegovog lidera“.

Milan Knežević (DF) kazao je da će se formiranjem Administrativnog odbora steći uslovi za formiranje radne grupe o otvaranju parlamentarne istrage pa će se znati “ko je bio lopov, ko je bio kriminalac, a ko patriota počev od mene, a završno sa Milom Đukanovićem”.

On je zamolio eksperte koji mu se javljaju iz “Toronta, Albukerkija i Majamija” da mu se ne javljaju i nek stanu u red.

“Imam obavezu prema kolegama koji su gutali suzavac i jer će ispred njih biti prva Dara sa Smokovca sa njenim transparentima”, kazao je Knežević.

On se osvrnuo na rad prethodnog saziva Administrativnog odbora koji su “vodili mitraljesci Luiđ Škrelja i Marta Šćepanović iz DPS-a” i kada su hapšeni poslanici.

Knežević je pojasnio da je mislio na “političke mitraljesce”.

Škrelja je kazao da Administrativni odbor nikome nije skidao imunitet i da se zna šta su ovlašćena tog odbora.

Milan Knežević poručio je Škrelji da on ovdje nije Albanac nego DPS-ovac “sa dna kace” i da nije sa liste nacionalne manjine.

Kazao je da kada je imao verbalni konflikt sa Škreljom u Skupštini, stizale su mu prijetnje “ajde dođi u Ulcinj” i kad je pošao u Ulcinjani rekli su mu “što ga ne udavi u Skupštini”.

Dodao je da će i Škrelja nositi nanogicu, “ako ga to zapane”.

“Nećete moći da se kupate u Keljmendijevom bazenu, kao što ja nijesam mogao da budem u kadi jer su se iz Ministarstva pravde bojali da nijesam pobjegao u Rusiji, jer ne mogu da detektuju nanogicu u vodi nakon 15 minuta“, kazao je Knežević.

Škrelja je tražio da Knežević u Skupštini kaže imena Ulcinjana koji su ga pitali “zašto ga nije udavio”.

Branko Radulović (PzP) kazao je da je siguran da će za dvije sedmice biti formirana prva reformska vlada Crne Gore.

“Onaj ko je krao, ko je bio lopov i radio protiv javnog interesa, ko je uzimao stotine hiljade, a vraća jedan euro, mora krivično odgvara i mora da vrati ono što je državno“, rekao je Radulović.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close