Maraš zatražila da je razriješe funkcije direktorke? - Volim Podgoricu

Maraš zatražila da je razriješe funkcije direktorke?

“Obraćam se Odboru direktora zahtjevom da me sa funkcije izvršnog direktora Kompanije 13. Jul-Plantaže a.d. Podgorica razriješite iz objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti, odnosno na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora, održanih 30.08.2020. godine, i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije. U takvoj situaciji, rukovodeći se razlozima očuvanja kompanijskih interesa, obezbjeđenjem kontinuiteta i stabilnosti njenog poslovanja, predlažem da za novog izvršnog direktora, koji će osim nespornih profesionalnih i stručnih kvaliteta uživati i odgovarajući politički legitimitet – što je bio slučaj i prilikom mog postavljenja na funkciju izvršnog direktora – imenujete Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova”, navela je Maraš u obraćanju Odboru direktora, kako je saopšteno iz “Plantaža”.

Ona je podsjetila da je tokom 13 godina, koliko je bila na poziciji izvršnog direktora, ostvaren prihod od preko 400 miliona eura, od čega preko 180 miliona eura na inostranim tržištima u preko 40 zemalja svijeta. Ostvarena je, dodaje, bruto dobit od 32 miliona eura, odnosno godišnje u prosjeku oko 2,7 miliona eura.

Maraš je nabrojala i rezultate u ovom periodu:

  • Ostvaren je prihod od preko 400 mil.€, od čega preko 180 mil.€ na ino tržištima u preko 40 zemalja svijeta;
  • Ostvarena je bruto dobit od 32 mil.€, odnosno godišnje u prosjeku oko 2,7 mil.€;
  • Proizvedeno je:
  • preko 260 mil.kg vinskog i stonog grožđa (prosječno godišnje 20,0 mil. kg)
  • preko 15 mil.kg breskve (prosječno godišnje 1,2 mil. kg)
  • preko 190 mil. flaša vina i prirodnih rakija (prosječno godišnje 14,6 mil. flaša)
  • preko 1 mil.kg ribe (prosječno godišnje 0,7 mil. kg)
  • preko 5 mil. komada loznih kalemova (prosječno godišnje 400.000 kom);
  • Investirano je 42 mil.€ i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina;
  • U budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je preko 110 mil.€ poreza, doprinosa i drugih dažbina (prosječno godišnje jedna trećina prihoda), bez bilo kakve podrške od strane države u vidu subvencija, grantova ili izdatih garancija). Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1.200 zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700€ i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra;

“Kao i mnogi drugi pokazatelji, koje ovom prilikom ne bih isticala, ukazuju da su moj rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.Imajući u vidu navedeno, smatram da na ovaj način nesumnjivo štitim kompanijske interese, ispoljavam etički odnos i stvaram novi osnov za buduću kompanijsku perspektivu i nadolazeće poslovne izazove” zaključila je Maraš.

V.R.

3 komentara

  1. I’m impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is something that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very completely satisfied that I stumbled across this in my seek for something referring to this.

  2. Hello! I merely would wish to give you a enormous thumbs up for that wonderful information you’ve here with this post. I am coming back to your blog to get more detailed soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com