SAVELJIĆ: Maraš bi za direktora njenog najbližeg saradnika koji je pod istragom kao i ona - Volim Podgoricu

SAVELJIĆ: Maraš bi za direktora njenog najbližeg saradnika koji je pod istragom kao i ona

Na reagovanje Verice Maraš u kojem poziva Odbor direktora državne kompanije „Plantaže“ na njeno razrješenje reagovala je Valerija Saveljić, bivša finansijska direktorica ove kompanije, članica Glavnog odbora URA i kandidatkinja sa poslaničke liste „Crno na bijelo“ na izborima održanim 30. avgusta.

Saveljić kaže da se „nakon pet godina ukazivanja na mnoštvo nepravilnosti u rukovođenju „Plantaža“, nakon predatih sedam krivičnih prijava u SDT i ODT, nakon duplo negativnog mišljenja od strane DRI-a, nakon reagovanja ASK-a (koji joj je dodijelio status zviždača i podnio novu krivičnu prijavu protiv rukovodstva Plantaža, na čelu sa Vericom Maraš, zbog prodaje sirovog lozovog destilata ispod cijene koštanja i to za 2,4€ za litar stoprocentnog alkohola), Verica Maraš danas obratila Odboru direktora u kojem ih poziva na njeno razrješenje.

„Najinteresantnije je da Verica Maraš i danas u svom saopštenju za javnost ne navodi sva ova nepočinstva, već smatra da je njena smjena izvjesna zbog promjene na političkoj sceni Crne Gore, te da je to jedini razlog njenog povlačenja sa pozicije izvršnog direktora. Pri tome ima još i hrabrosti da ona predloži novog vršioca dužnosti, svog bliskog saradnika i dosadašnjeg direktora opšte-pravnih poslova Miroslava Vukovića, koji je došao u „Plantaže“ 2018. godine kao prijatelj Veselina Đurišića direktora prodaje i marketinga, a pri tom su svo troje pod istragom zbog krivične prijave podnijete od strane ASK-a“, napominje Saveljić.

Ona apostrofira da niko iz menadžerskog tima Verice Maraš, ni po kojoj logici ne može biti novi izvršni direktor „Plantaža“, jer su, smatra ona, kolektivno odgovorni za duplo negativno mišljenje po Revizorskom izvještaju o poslovanju „Plantaža“ za 2018. godinu od strane DRI-a (pri čemu je DRI ovaj izvještaj dostavila Vrhovnom državnom tužilaštvu).

„Revizijom pravilnosti godišnjih finansijskih izvještaja „13. Jul Plantaža ad Podgorica“ za 2018. godinu, utvrđeno je da Društvo nije u potpunosti uskladilo poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima. Za negativno mišljenje na reviziju pravilnosti direktno je odgovoran opšte – pravni sektor na čelu sa direktorom Miroslavom Vukovićem ( koji je prijedlog Verice Maraš za novog izvršnog direktora Plantaža)“, ukazuje Saveljić.

„Za Vukovića  Maraš kaže da ima politički legitimitet, bez obzira šta joj to značilo, a pri tom zaboravlja da nije ona ta koja odlučuje ko će biti novi izvršni direktora „Plantaža“, već je to posao nove parlamentarne većine, budućeg premijera i nove Vlade“, zaključuje ona u saopštenju.

1 komentar

  1. Superb read, I just passed this onto a friend who was doing a little analysis on that. And he really bought me lunch because I discovered it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com