U Pljevljima uhvaćena zmija ispod haube automobila - Volim Podgoricu

U Pljevljima uhvaćena zmija ispod haube automobila

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Pljevlja danas su ispod haube jednog automobila uhvatili zmiju dugu više od metar.

U ulici Dušana Obradovića, na očigled prolaznika, zmija je kretanje ulicom završila tako što se zavukla ispod haube parkiranog automobila. Radilo se o zmiji “smuk” koja nije otrovna.

Ona je puštena u svoje prirodno stanište, daleko od gradske sredine. Sva sreća da se radilo o zmijama neotrovnicama, jer su se zmije koje su do sada uhvaćene obično nalazile u dvorištima stambenih objekata.

Iz Službe za zaštitu i spašavanje Pljevlja su već postali iskusni u hvatanju zmija. Što je neuobičajeno, najviše intervencija bilo je u samom gradu, dok ih je u seoskim sredinama bilo znatno manje.

Mještani seoskog područja tvrde da je ove godine zabilježeno neuobičajeno mnogo susreta sa zmijama u odnosu na ranije godine. Mnoge zmije se obično zavuku ispod haube i tako ih vozači dovezu u grad. Ranijih godina bilo je i nekoliko slučajeva ujeda zmija otrovnica ali su brzom intervencijom medicinskog osoblja spriječene tragične posljedice. Lijepo vrijeme i dalje doprinosi da zmije još budu aktivne, pa je potrebna opreznost prilikom kretanja,posebna na zelenim površinama.

(PV Informer)

2 komentara

  1. Spot lets start work on this write-up, I really feel this web site needs considerably more consideration. I’ll oftimes be again to learn to read considerably more, thanks for that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com