PODGORICA: Uređena mikro lokacija ispred OŠ “Maksim Gorki”

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktorica OŠ “Maksim Gorki” Snežana Irić obišli su  još jednu lokaciju u gradu koja je uređena u sklopu projekta Mikro 020.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Podgorica dobila još jednu uređenu mikro lokaciju u neposrednoj blizini Osnovne škole Maksim Gorki. Projekat je realizovala služba Glavnog gradskog arhitekte i privredno društvo Zelenilo uz pomoć kolega iz Puteva i Komunalnih usluga.

„Zahvaljujući ovom projektu dobili smo jedan lijep prostor za boravak u prirodi i za rekreaciju. Ovo je mjesto koje je oduvijek bilo popularno među stanovnicima ovog dijela grada i ono što je posebno važno, zahvaljujući ovom interesantnom projektnom rješenju mi smo uspjeli da obezbijedimo mnogo bolje uslove đacima Osnovne škole “Maksim Gorki” za bezbjedan dolazak do samog školskog dvorišta“, istakao je Vuković.

On je podsjetio da je Glavni grad na zahtjev Savjeta roditelja nedavno donio odluku o promjeni režima saobraćaja u Ulici Ivana Vujoševića, dodajući da se nova pravila i ne poštuju u mjeri u kojoj se očekuje, ali da se nada da će naši sugrađani vremenom mijenjati navike i da će razumjeti da je to vrlo važno, u smislu bezbjednosti učenika ove škole.

Gradonačelnik je istakao da je veoma zadovoljan što projekat Mikro 020 nastavlja uspješno da se realizuje. „Ovo je šesta lokacija koju smo uredili u gradu, a do kraja godine imaćemo još dvije – jednu u Dahni i jednu u Rogamima“, saopštio je Vuković i zahvalio svima koji su dali doprinos realizaciji ovog projekta, naglašavajući da je glavni grad dobio jedan prelijepi kutak, te da se nada da će ga Podgoričani koristiti onako kako su ga uvijek koristili.

Direktorica Osnovne škole ‘’Maksim Gorki’’, Snežana zadovoljna je uređenjem mikro lokacije nadomak škole, koja će koristiti brojnim učenicima, kao i zbog uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u dijelu Ulice Ivana Vujoševića.

“Želim da se zahvalim Glavnom gradu što su uslišili naše molbe i ovaj prostor ovako lijepo uredili, koji ćemo mi sa zadovoljstvom da koristimo. Lokacija je prelijepa, nadam se da će je građani prepoznati. Mi iz škole trudićemo se da ostane kako je zamišljena, imamo već ideju da bi moglo neka nastava da se održi tu. Posebno smo zahvalni na promjeni režima saobraćaja u ovoj ulici, na ovaj način se doprinosi bezbjednosti učenika, a samim rješenjem roditelji lakše mogu da sačekaju svoju djecu jer sada je tu i nadstrešnica koja ih može zaštiti od nepovoljnih vremenskih uslova. Sveukupno uljepšavamo naš grad i trudimo se da očuvamo ono što je urađeno i da ga svi zajedno koristimo. ‘’ kazala je direktorica Osnovne škole ‘’Maksim Gorki’’, Snežana Irić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close