ŠEST MJESECI ZATVORA ZA LUKU JOVIĆA? Podignuta optužnica protiv reprezentativca Srbije i fudbalera Real Madrida - Volim Podgoricu

ŠEST MJESECI ZATVORA ZA LUKU JOVIĆA? Podignuta optužnica protiv reprezentativca Srbije i fudbalera Real Madrida

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnijelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Luke Jovića, srpskog reprezentativca i asa Real Madrida, zbog sumnje da se nije pridržavao mjera za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa u martu tokom boravka u Beogradu, saznaje Blic.

Jović tokom boravka u srpskoj prijestonici nije postupio po rješenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja i prekršio je propisanu dvonedjeljnu samoizolaciju po dolasku iz Madrida.

U tom momentu Španija je bila epicentar koronavirusa i najveće svjetsko žarište, a sumnja se da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je u periodu obavezne kućne izolacije napuštao mjesto boravišta, a u njegovom stanu zatečena je još jedna osoba.

Zbog kršenja mjera samoizolaciji, navodno je tužilaštvo sudu predložilo da Joviću izrekne kaznu zatvora od šest mjeseci.

Kako pišu mediji, optužni predlog uslijedio je nakon što je Jović odbio da prihvati da sa tužilaštvo sklopu oportunitet, tačnije, da mu uz novčanu kaznu od 3,5 miliona dinara bude brisana kazna.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com