Glavni grad i ove godine planira proslavu NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA na Trgu nezavisnosti - Volim Podgoricu

Glavni grad i ove godine planira proslavu NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA na Trgu nezavisnosti

Glavni grad Podgorica planira da i ove godine, u saradnji sa partnerima, organizuje proslavu novogodišnjih praznika na Trgu nezavisnosti, poručili su iz Glavnog grada.

“Uzimajući u obzir činjenicu da se suočavamo sa pandemijom koronavirusa i da se situacija u tom smislu svakodnevno mijenja, nadležene službe Glavnog grada su u obavezi da sve planirane programske aktivnosti prilagode novonastaloj situaciji, odnosno da prilikom njihove realizacije poštuju sve mjere propisane od strane nadležnih zdravstvenih institucija”, navode iz Glavnog grada.

Kako dodaju, Glavni grad je pokrenuo niz procedura u susret organizaciji ove manifestacije u slučaju da njeno održavanje bude moguće u datom trenutku.

“U tom cilju, Turistička organizacija Podgorice (TOP) raspisala je tender za izbor partnera u organizaciji, koji se odnosi na produkciju događaja i tehničku podršku, a nakon neophodne skupštinske procedure, TOP će pristupiti i raspisivanju javnog poziva za zakup drvenih kućica”, kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da je Glavni grad u cilju zaštite svojih, ali i interesa potencijalnih partnera, “predvidio klauzulu koja se odnosi na otkazivanje dijela organizacije u slučaju usložnjavanja epidemiološke situacije”.

“Podsjećamo da je Glavni grada prije dvije godine pokrenuo manifestaciju Podgorički praznični Pazar posvećen proslavi novogodišnjih praznika, po uzoru na sve veće evropske i svjetske centre koja je sa velikim simpatijama prihvaćena od strane naših sugrađana i posjetilaca Podgorice, ali i manjih preduzetnika i lokalnih umjetnika kojima ovakav koncept organizacije pruža mogućnost promovisanja na glavnom gradskom trgu”, zaključeno je u saopštenju.

A.K.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com