Vuković obišao radove u ulicama Veliše Mugoše i 18. jula: Cilj unapređenje kvaliteta života naših građana - Volim Podgoricu

Vuković obišao radove u ulicama Veliše Mugoše i 18. jula: Cilj unapređenje kvaliteta života naših građana

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Veliše Mugoše i 18.jula. Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je zahvalan građanima na strpljenju i razumijevanju, te da će se relizacijom ovih projekata poboljšati kvalitet života stanovnika ovih djelova Podgorice.

“Danas smo imali priliku da obiđemo nekoliko lokacija u Glavnom gradu, gdje se trenutno realizuju vrijedni infrastrukturni projekti koji imaju za cilj unaprjeđenje kvaliteta života naših sugrađana, a za to smo odabrali Ulicu Veliše Mugoše i ulice koje nose radni naziv Nova 1 i Nova 3, u dijelu Zagoriča koji se nalazi u blizini Vezirovog mosta, kao i Ulicu 18. jula u Momišićima koja se takođe rekonstruiše. Ove ulice smo odabrali jer smo iz različitih razloga imali puno problema na planu njihove potpune rekonstrukcije, a znamo da to otežava svakodnevno funkcionisanje naših sugrađana, budući da su to ulice koje se nalaze u sred naselja, a da je angažovana teška mehanizacija, da se stvara buka i prašina. S jedne strane to je bio gest uvažavanja i poštovanja za ono što je objektivna žrtva koju oni podnose i zahvalnost za strpljenje i povjerenje koje imaju u gradsku upravu”,  istakao je gradonačelnik Vuković.

Glavni grad je za rekonstrukciju ovih ulica u moderne saobraćajnice izdvojio million i po eura.

‘’Dakle, samo ta dva projekta koja će umnogome unaprijediti kvalitet života u ovim naseljima Glavni grad koštaju milion i po eura čime ćemo dobiti kilometar i 300 metara novih saobraćajnica, kompletno infrastrukturno opremljenih, a od izvođača radova smo dobili uvjerenje da će kompletan posao biti gotov do kraja ove godine. Nadam se, kad to bude, da ćemo svi vrlo brzo zaboraviti na sve muke koje smo zajedno prošli i zbog korone, i zbog potrebe prilagođavanja projektne dokumentacije onome što su bila očekivanja naših sugrađana i objektivnih problema koje prate sve građevinske firme u Crnoj Gori”,  zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević  saopštio je da se završetak radova u ulicama Veliše Mugoše i 18. jula očekuje do kraja godine.

“Ukupna dužina rekonstruisanih saobraćajnica koja uključuje ulicu Veliše Mugoše i u tom kompleksu saobraćajnice Nova 3 i Nova 1 u Zagoriču je oko 750m i one će dobiti kompletno novu infrastrukturu”, istakao je Raičević, podsjećajući na tehničke probleme prilikom realizacije ovog projekata, koji su prevazilaženi u dogovoru sa građanima. “Odmah u startu naišli smo na neriješene imovinsko-pravne odsnose, što je u značajnoj mjeri usporilo gradnju, zatim izvođač radova u jednom dijelu nije radio predviđenom dinamikom i na zadovoljavajući način, ali smo danas od njega dobili čvrsta obećanja i uvjeravanja da ćemo kompleks dijela Veliše Mugoše, Nova 3 i Nova 1 završiti do kraja ove 2020. godine”, naglasio je Raičević dodajući da će i Ulica 18. jula nakon rekonstrukcije ukupne dužine 600 metara dobiti kompletnu infrastrukturu i biti završena do kraja godine.

A.K.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com