KRIVOKAPIĆ: Eksperti, a ne pojedinci iz partija interes građana - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Eksperti, a ne pojedinci iz partija interes građana

Nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje se iz procesa formiranja vlade, ali teške i istorijske izazove samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići, saopštio je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić. On je na Tviteru naveo da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države.
– Nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje se iz procesa formiranja vlade. Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države. Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići – istakao je Krivokapić.

Mandatar je ranije juče rekao da razgovori o formiranju nove vlade Crne Gore idu planiranom dinamikom.

– Moj imperativ u tim razgovorima bio je, jeste i biće primjena izborne volje građana. Sve ću učiniti da se to i desi, ne bježeći od svih demokratskih opcija koje su na stolu. Crna Gora mora da se mijenja – ocijenio je Krivokapić.

Mandatar je, po saznanjima „Dana”, na sastancima sa predstavnicima pobjedničkih koalicija ukazivao da partije treba da predlože kvalitetne kadrove, to jest eksperte, za funkcije, te da ne gube iz vida da je dogovor da vlada bude ekspertska u kojoj mogu da budu i političari, ali ne politička dominantno.

Iz Krivokapićevog medijskog tima juče su saopštili da mandatar za sastav nove vlade Crne Gore ni u jednom trenutku nije nagovještavao nove izbore kao mogućnost. Oni su reagovali povodom medijskih informacija da „Krivokapić ide na nove izbore ukoliko ne bude ekspertske vlade”.

Po navodima iz saopštenja, radi se o proizvoljnim i vrlo zlonamjernim konstrukcijama smišljenim da se ostvare nečiji politički ciljevi.

– Posebno ističemo da ni u jednom trenutku mandatar nije nagovještavao nove izbore kao mogućnost, jer ne postoji nimalo sumnje da će pregovori dovesti do onog što su građani čekali proteklih 30 godina – formiranje prve demokratske vlade Crne Gore – ukazuje se u saopštenju Krivokapićevog medijskog tima.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prihvatio je ranije inicijativu nove vladajuće koalicije da za mandatara za sastav nove vlade predloži Zdravka Krivokapića. To je bio epilog prvog konsultativnog sastanka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa liderima parlamentarne većine Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem.

Lideri tri opozicione koalicije su 9. septembra usaglasili principe na kojima će počivati buduća vlast, a koji, između ostalog, podrazumijevaju saradnju sa NATO-om, kao i da će odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, jačati saradnju s Alijansom i predano sprovoditi sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

(Dan)

2 komentara

  1. This internet site is often a walk-through its the details you wanted in regards to this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com