AKCIJA “VAGA”: Policija iz saobraćaja isključila 10 teretnih vozila - Volim Podgoricu

AKCIJA “VAGA”: Policija iz saobraćaja isključila 10 teretnih vozila

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, u cilju očuvanja i unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije su realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, operativnu akciju “Vaga”.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, cilj akcije je bio kontrola i mjerenje osovinskog opterećenja i masenih parametara vozila koja saobraćaju putevima prvenstveno teretnih vozila, kao i vozila koja se bave javnim prevozom putnika upotrebom mobilnih elektronskih kontrolnih vaga za mjerenje osovinskog opterećenja vozila, to jeste masenih parametara vozila.

“Zbog registrovanih prekršaja, odnosno prekoračenja masenih parametara, u skladu sa Zakonom sankcionisana su 24 učesnika u saobraćaju ( vozača, odnosno pravna lica), dok je 10 teretnih vozila, isključeno iz saobraćaja. Ove i slične aktivnosti saobraćaja policije će nastaviti da realizuje i u narednom periodu kako tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka tako i kroz pojaćane kontrole saobraćaja na saobraćajnicama i putnim pravcima na kojima saobraća najveći broj ove kategorije vozila”, zaključuje se u saopštenju policije.

1 komentar

  1. I impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is one thing that not enough people are speaking intelligently about. I’m very glad that I stumbled across this in my search for one thing relating to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com