Čekaju se rezultati testiranja za 152 osobe na Cetinju - Volim Podgoricu

Čekaju se rezultati testiranja za 152 osobe na Cetinju

Kovid timovi Doma zdravlja Cetinje su od 19. do 25. oktobra testirali 175 osoba, od čega su njih 23 bile negativne, dok se za 152 testiranih čekaju rezultati. To je saopštio Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje. Ocijenjeno je da bi, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je, na elektronskoj sjednici,  epidemiološku situaciju u gradu u svijetlu poštovanja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, ali i činjenice da se nalazi čekaju za još 152 testirane osobe.

“ Kovid timovi Doma zdravlja Cetinje su od 19. do 25. oktobra testirali 175 osoba, od čega su njih 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati. Kovid ambulanta obavila je ukupno 253 pregleda u toku prethodne sedmice”, navodi se u saopštenju.

 Zajednički inspekcijski tim, kojeg čine službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, izvršio je kontrolu i obilazak 12 trgovinskih i 72  ugostiteljska objekta, kao i kontrolu 206 lica u samoizolaciji.

“Zbog nepoštovanja mjere samoizolacije podnesene su tri krivične prijave i izdato jedno upozorenje”, kazali su iz Opštinskog tima.

Ocijenjeno je da su građani i privredna preduzeća u visokom stepenu poštovali preporučene mjere, te da bi ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

“Saopšteno je i da će biti nastavljena preventivna dezinfekcija pojedinih javnih površina u skladu sa procjenom Opštinskog tima i vremenskim uslovima”, navodi se u saopštenju.

Opštinski tim pozvao je građane da prijavljuju kršenja privremenih mjera NKT i Instituta za javno zdravlje pozivom na broj Operativnog centra Komunalne policije 067 610 593.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com