RAKČEVIĆ: Istrajati na konceptu ekspertske Vlade, nikako se ne smije prihvatiti…

Predsjednik političkog savjeta GP URA Žarko Rakčević ocijenio je večeras kako je ekspertska vlada najbolje rješenje i da nije dobro da u nju uđu svi predsjednici koalicija koje čine novu većinu u parlamentu Crne Gore.

Politički savjet GP URA je instistirao, podsjeća Rakčević, da vlada bude ekspertska, sa oročenim mandatom, koja bi sprovela demontažu sistema, usvojila zakone o porijeklu imovine i lustraciji i stvorila uslove za prve fer izbore.

“Bilo je zalaganje moje i drugih članova političkog savjeta da Dritan Abazović bude predsjednik te prelazne Vlade i da se nikako ne smije prihvatiti logika osvojenih procenata u raspodjeli resora”, rekao je Rakčević, dodavši da je GP URA građanima obećala ekspertsku vladu.

“Ukoliko to bude vlada sastavljena od političara i ukoliko prevagnu neki drugi interesi, a ne želja za demontažu sistema, ako se krene sa demontažom Crne Gore, a ne sistema, ja ću definitivno glasati protiv”, poručio je Rakčević.

Rakčević je, u emisiji “Intervju” na RTCG, podsjetio da je URA i u predizbonom periodu insistirala na ekspertskoj, a ne partitokratskoj vladi.

“Nije smisao bio, iz ugla GP URA, da jedna partitokratija DPS-a i njenih koalicionih partnera bude zamijenjena drugom…Doživljavali smo da ta ekspertska vlada ima ograničen mandat, da je smisao da se dođe do stvaranja uslova za slobodne izbore”, rekao je Rakčević.

On je kazao kako ne smatra da su izbori 30. avgusta bili demokratski i da treba građanima omogućiti da se slobodno izjašnjavaju.

Politički savjet GP URA podržava orjentaciju rukovodstva da se istraje na konceptu ekspertske vlade.

“Vlada u kojoj će se naći svaki pojedinačni predsjednik jedne od ove tri koalicije, mislim da nije dobro rješenje”, naveo je Rakčević.

Poručio je kako je zadovoljan što je došlo do mirne promjene vlasti u Crnoj Gori i vjeruje da će to ubuduće biti normalna pojava.

“Odškrinuta su vrata promjena u Crnoj Gori i to je dobro”, ocijenio je Rakčević.

(Rtcg)

loading...
Tagovi

Slične Objave

2 komentara

  1. Када видим на коју си телевизију дао интервју све ми је јасно.кашеш да је УРА обећала бирачима експерцку Владу а што ћемо са овим другим бирачима који су изгласали већину а ви хтјели са четири мандата да се за све питате?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close