Studenti Medicinskog fakulteta UCG obilježili ružičasti oktobar - Volim Podgoricu

Studenti Medicinskog fakulteta UCG obilježili ružičasti oktobar

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i studentska organizacija MOMSIC su i ove godine obilježili ružičasti oktobar nizom aktivnosti koje su realizovali tokom cijelog mjeseca. 

Tokom oktobra se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke sa ciljem da se skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti i podigne svijest o značaju prevencije i ranog otkrivanja. 

Student povjerenik Medicinskog fakulteta Stefan Mikić kazao je da je jedna od poruka ove kampanje bila,  između ostalog,  da prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini, jer je šansa za izlečenje rano otkrivenih tumora iznad 85%.

“Naš cilj je da podsjetimo dame koliko je važno odvojiti vrijeme i uraditi samopregled dojki.U slučaju da primijete bilo kakve promjene potrebno je otići na ultrazvučni ili mamografski pregled”, rekao je nacionalni oficir Luka Milović.

“Ovdje naše aktivnosti”, dodao je nacionalni oficir Behmen Šahmanović, “ne prestaju. U narednom periodu biće organizovana edukativna predavanja tokom kojih nastavljamo da širimo zdravstvenu kulturu sa ciljem da naša riječ dođe do svake žene kojoj je pomoć potrebna”.

Samo je jedan cilj ove kampanje koja je studente Medicinskog fakulteta okupila u volonterskim aktivnostima, a to je pobijediti karcinom dojke.

Sve aktivnosti su realizovane uz strogo poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com