UBIJENA DJEVOJKA (18): Osumnjičeni maloljetnik ni dana u zatvoru - Volim Podgoricu

UBIJENA DJEVOJKA (18): Osumnjičeni maloljetnik ni dana u zatvoru

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović produžio je mjeru nadzora maloljetniku osumnjičenom za ubistvo Kristine Raičević (18) za još dva mjeseca, piše Dan.

Osumnjičeni se nalazi u Domu, gdje će biti do daljnjeg.

Tužilac Danka Đerić Ivanović ni nakon više od godinu dana nije okončala istragu niti podigla optužnicu, pa prijeti opasnost da maloljetnik ne provede ni dan u zatvoru jer će mu se u kaznu uračunati vrijeme provedeno u Domu.

Zamjenik višeg državnog tužioca Danka Ivanović Đerić odredila je ranije, u sklopu istrage koja se vodi protiv šesnaestogodišnjeg Nikšićanina zbog sumnje da je ubio dvije godine stariju sugrađanku Kristinu Raičević, da se obavi psihijatrijsko posmatranje osumnjičenog maloljetnika. Tim vještaka treba da utvrdi kakvo je bilo njegovo psihičko stanje u trenutku izvršenja krivičnog djela, kao i u periodu koji je tome prethodio.

Kristina Raičević je bila učenica Prve srednje stručne škole, a njeno tijelo pronašao je jedan stočar iz Kočana u kanalu hidroelektrane „Perućica”.

Osumnjičeni za ubistvo uhapšen je nekoliko sati nakon što su mediji objavili da je pronađeno tijelo mlađe ženske osobe.

Na glavi žrtve, potiljku, pronađeni su tragovi krvi, što je vodilo ka zaključku da se radi o teškom ubistvu. Policija je saopštila da je osamnaestogodišnjakinja na tijelu imala više rana od hladnog oružja.

Ne zna se još koji su motivi doveli do tragedije, kao ni kako je djevojka stigla do Krupca.

Šesnaestogodišnjak je u policiji i tužilaštvu ispitivan naviše okolnosti, a kao jedan od glavnih dokaza predočeni su mu telefonski listinzi i poruke iz mobilnog telefona.

Prema saznanjima koje je ranije objavio Dan, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Maloljetni Nikšićanin koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanke prebačen je u Istražni zatvor za maloljetnike u Spužu.

On je prvobitno bio upućen u Centar „Ljubović“, ali je Apelacioni sud u dva navrata ukidao tu odluku.

Nakon što je drugi put ukinuto određivanje institucionalne mjere, istražni sudija Radomir Ivanović je maloljetnom Nikšićaninu ranije odredio pritvor do 30 dana.

Pošto se radi o mlađem maloljetniku, osobi koja nije napunila 16 godina u vrijeme izvršenja krivičnog djela, njemu ne može biti izrečena ni zatvorska kazna.

Mlađem maloljetniku se za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci, maksimalno tri godine, u Centru „Ljubović“ ili zatvoru za maloljetnike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com