Demokrate predložile kandidate za ministre - Volim Podgoricu

Demokrate predložile kandidate za ministre

Demokratska Crna Gora sinoć je, prema informacijama Dana, proslijedila mandataru Zdravku Krivokapiću spisak kandidata za ministre u novoj vladi koji bi trebalo da pripadnu toj stranci.

Prethodno su čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, proslijedili su mandataru za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću pismo o zajedničkom dogovoru o raspodjeli resora, dok će se, kako su saopštili, o kandidatima-imenima naknadno izjasniti, piše Dan.

U pismu, koje je potpisao lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, obavještavaju mandatara Krivokapića da se odriču jednog resora, i to Ministarstva nauke, kako bi pokazali da im nisu važne fotelje, već principi.

Kako nezvanično saznaje Dan, Ministarstvo nauke je trebalo da pripadne Branku Raduloviću, koji je odlučio da se odrekne tog resora kako bi omogućio da Nebojši Medojeviću pripadne potpredsjedničko mjesto u Vladi u čijij bi nadležnosti bile reforme i koordinacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje mandatar nije predložio, tj. planirao pri raspodjeli, i to kroz ministarstvo bez portfelja.

“Profesor Radulović je bio izričit da podnese žrtvu samo da se dođe do rješenja. A sve kako bismo vidjeli da li je Krivokapić spreman na kompromis ili ne. Ako on to odbije, onda to nije reformska vlada i značilo bi da mandatar ne želi lidera PzP-a u Vladi. Tako da je sad lopta kod Krivokapića”, saopšteno je Danu nezvanično nakon sastanka lidera DF-a i SNP-a.

Lider PzP-a Nebojša Medojević izjavio je sinoć u dnevniku na Javnom servisu da će PzP ukoliko mandatar Krivokapić odluči da Vlada bude isključivo ekspertska, bez lidera Demokratskog fronta (DF), glasati za Vladu, ali da neće učestvovati u njenom radu.

“Dobili smo pismo od mandatara koji u sastavu svoje vlade ne planira nijedno mjesto koje će se baviti reformama i demokratskom tranzicijom, što jasno govori da ovu vla du formira „druga porodica”. Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta vla da neće biti reformska, da neće biti promjena. PZP neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi, niti u vladi kontinuiteta. Krivokapić još ima vremena da razmisli”, kazao je Medojević.

Kako je dodao, za reforme je potrebno ogromno znanje, hrabrost, posvećenost, odlučnost i ljubav prema Crnoj Gori, “što mandatar nema“.

Kako saznaje Dan, za Građanski pokret URA je crvena linija sektor bezbjednosti. Iz te stranke su nezvanično za Dan kazali da mandataru nisu dostavili imena kandidata, da su od početka tražili da im se da sektor bezbjednosti i da sa nacionalnim i državnim interesima Crne Gore nema pogađanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com