ĐELJOŠAJ: Juče nismo dobili ponudu Krivokapića - Volim Podgoricu

ĐELJOŠAJ: Juče nismo dobili ponudu Krivokapića

Albanska lista juče nije dobila ponudu od mandatara Zdravka Krivokapića, saopštio je nosilac te liste na nedavno održanim izborima Nik Đeljošaj.

“Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva, gdin Krivokapić je ponudio Albanskoj listi sledeće ministarske resore, Ministarstvo turizma i ekologije kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Isto tako, ponuđene su i funkcije pomoćnika ili državnih sekretara, dakle sedam dodatnih pozicija. Veoma bitna činjenica za mene lično, jeste i podjela resora ostalih institucija sa posebnim naglaskom na bezbjedonosni sektor kao i personalna rješenja za navedene resore”, napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Odluka Albanske liste da vodi dijalog bila je, kako je kazao, opravdana, “ali naravno da nećemo biti dio vlade po svaku cijenu.”

“Našim stavom po pitanju dijaloga pokazali smo političku zrelost i ozbiljnost u predstavljanju našeg naroda, a s druge strane željeli smo da vidimo i na djelu, da li je poziv nove većine manjinskim partijama bio iskren ili samo formalnost. Nakon sprovedenih konsultacija članica liste sa stranačkim organima, očekujemo uskoro sjednicu predsjedništva Albanske liste, kako bi procijenili ozbiljnost ponude i konkretna rješenja koja je ponudio mandatar. Svakako da ćemo ostati pri stavu odranije, a to je da radimo u interesu svog naroda i da očekujemo poštovanje u svakom nivou pregovaračkog procesa oko formiranja vlade”, zaključio je Đeljošaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com