KRIVOKAPIĆ, KNEŽEVIĆ I DEMOKRATE DEMANTUJU: Niti ima obraćanja javnosti, niti ima personalnih rješenja za novu Vladu

Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić demantovao je da će se sjutra obratiti građanima sa informacijama o novoj Vladi.

“U pojedinim medijima u CG i regionu pojavila se informacija da sjutra imam press konferenciju u svojstvu mandatara za sastav Vlade. Obavještavam sve medije da je u pitanju dezinformacija i podsjećam da je moj twitter nalog mjesto na kojem se mogu naći sve zvanične informacije”, napiao je Krivokapić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Podsjetimo, Krivokapić je poslao ponudu listama koje čine većinu u novoj vlasti, i ponudio im resore, a u pojedinim medijima su e već pojvali imena navodnih kandidata za ministarska mjesta iz redova Demokrata i Demokratskog fornta.

Oni su ovo, međutim, takođe demantovali.

„Imajući u vidu medijske špekulacije o kadrovima iz reda Demokrata koji će upravljati određenim resorima u budućoj Vladi Crne Gore, ističemo da iza takvih navoda ne stoji Demokratska Crna Gora“, navode Demokrate.

Dodaju da je u toku jedna od faza pregovora o formiranju nove, demokratske i proevropske Vlade, u okviru koje će se usaglasiti kadrovska rješenja shodno dogovorenim principima.

„Demokratska Crna Gora će u konačnom predložiti kompetentne kadrove za upravljanje odgovarajućim resorima, na osnovu odluka nadležnih organa Partije saglasno Statutu. Sve do donošenja konačnih i zvaničnih odluka Partije, personalna rješenja koja se pominju u javnosti predstavljaju medijske špekulacije“, zaključuju Demokrate.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik DNP-a Milan Knežević takođe je demantovao navode o imenima kandidata za ministarske pozicije.

“Koliko je meni poznato, a još sam pri čistoj svijesti i zdravoj pameti, ni DF, ni SNP, nije predao spisak kandidata za buduću Vladu. A Vijestima hvala što računaju na mene, to mi mnogo znači sad kad je srednjeevropsko vrijeme vraćeno jedan sat unazad i prije se smrkava“, poručio je Knežević.

Dritan Abazović, lider koalicije Crno na bijelo saopštio je danas da oko resora MUP, koji je mandatar ponudio Demokratskom frontu ne može biti diskusije.

“Koncept ekspertske Vlade je najbolje rješenje i ostajemo u potpunosti privrženi toj ideji. Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP. Držimo se dogovora i poštovanja principa. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore”, napisao je Abazović na svom Tviteru.

Vijesti su objavile ranije danas da su poslanici Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, Momo Koprivica i Danilo Šaranović kandidati za resore vanjskih poslova, pravde i kulture u novoj vladi, a da su kandidati Demokratskog fronta za novu Vladu lideri tog saveza Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanici Milutin Đukanović i Slaven Radunović.

PROČITAJTE I OVO:

KRIVOKAPIĆ: Nije me Mandić postavio za nosioca liste, oni su se viđali sa ljudima koje zovu tajkunima, ja nisam

MEDOJEVIĆ: Krivokapić nije reformski premijer

Medojević kandidat za potpredsjednika Vlade, Mandić za MUP, Knežević za resor saobraćaja?

Demokrate predložile kandidate za ministre

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close