VUČIĆ: U CG neki tajkuni ne poštuju volju naroda, već misle da mogu da vladaju jer imaju medije i novac

Ni na koji način se ne miješam u formiranje vlade u Crnoj Gori, niti me brinu optužbe na moj račun, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ga mnogo više brine fenomen, vidljiv i u Crnoj Gori, da ima pokušaja ignorisanja izborne volje građana.

Na pitanje kako vidi to što ga pojedini optužuju da je angažovan u formiranju vlade u Crnoj Gori, kaže da prihvata da bude, kao i uvijek, dežurni krivac i u Srbiji i regionu.

Dodaje da ga ne brinu napadi na njega, koliko izjave nekih ljudi u Crnoj Gori, za koje ne zna da li su tajkuni ili političari, da vlada ne treba da bude formirana u skladu sa osvojenim glasovima, što je, kaže, nova paradigma u političkom životu kompletnog regiona, ali i Evrope.

“Jedan od njih je preksinoć rekao – ”mi se zalažemo da vlada ne bude sastavljana proporcionalno broju dobijenih glasova””, naveo je predsjednik Srbije, prenosi RTS.

To se, kaže, ne može drugačije razumJeti do da ih ni malo nije briga za koga narod glasa i da neće da vladaju oni za koje je narod glasao, već oni koji misle da su elita i imaju medije i novac.

Vučić kaže da je ta paradigma sve više prisutna u svIJetu – da vladaju oni koji nemaju podršku naroda i ne moraju da pobIJede na izborima, već je dovoljno da sebe proglase onima koji će da vladaju.

Ističe da je to, kako kaže, opasan fenomen, protiv kojeg se treba boriti svim demokratskim sredstvima.

Vučić je naglasio da je u Srbiji najvažnije šta kaže narod, a ne ono što žele pojedine grupe i njihovi partikularni interesi.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close