ĐOKOVIĆ: Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje, imao sam čast da ga upoznam - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ: Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje, imao sam čast da ga upoznam

Novak Đoković se poslije neočekivanog poraza od Lorenca Sonega osvrnuo na smrt Mitropolita crnogorskog primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros u 83. godini.

“Jeste ovo jako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina“, istakao je Đoković i dodao:

„Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmijehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori; naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primjer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala“.

Đoković je ranije u Beču obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com