U BERANAMA DAN ŽALOSTI Šćekić: Otišao je najveći od nas - Volim Podgoricu

U BERANAMA DAN ŽALOSTI Šćekić: Otišao je najveći od nas

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, proglasio je danas dan žalosti u toj opštini povodom smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, istakavši da je ovo “najtužnija vijest poslednjih godina”, prenosi radio Berane.

“Povodom upokojenja Njegovog preosveštenstva Mitropolita Crnogorsko-primorskog, G. Amfilohija, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić proglasio je danas Dan žalosti u Beranama i istakao je da je ovo najtužnija vijest poslednjih godina”.

Kako se navodi u odluci, “Petak 30. oktobar proglašava se Danom žalosti na teritoriji opštine Berane zbog upokojenja Visokopreosvećenog mitropolita Crnogorsko – primorskog Amfilohija. Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Berane, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, kao i zabranom emitovanja muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima. Odluka stupa danom donošenja”.

Šćekić je kazao da je imao tu čast i privilegiju “da upoznam našeg Visoko Preosvećenog vladiku Amfilohija. Otišao je najveći od nas, izuzetan čovjek, duhovnik i intelektualac. Ovo je veliki gubitak za pravoslavnu crkvu i našu Srpsku pravoslavnu crkvu, Crnu Goru, za sve nas”.

Zastave na zgradi Opštine i na ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, spuštene su na pola koplja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com