Mirotić se porukom na patikama oprostio od Amfilohija: Vječna ti slava, Đedo! - Volim Podgoricu

Mirotić se porukom na patikama oprostio od Amfilohija: Vječna ti slava, Đedo!

Crnogorski košarkaš i igrač Barselone Nikola Mirotić, porukom na patikama koje je nosio u evroligaškoj utakmici protiv Baskonije još jednom se oprostio od mitropolita Amfilohija.

Mirotić, koji važi za velikog vjernika, i koji je bio aktivan i tokom litija za odbranu svetnja u Crnoj Gori, odao je počast onako kako to nerijetko čine igrači u NBA ligi, u kojoj je i sam dugo igrao.

”Vječna ti slava, Đedo”, napisao je Mirotić uz datum 30.10.2020, odnosno dan kada se Amfilohije i upokojio.

Prije toga, Mirotić se od mitropolita crnogorsko-primorskog oprostio i na svom Instagram profilu:

”Jutros su se otvorila Nebesa i Carstvo Hristovo postalo bogatije za jednog pravednika. Hrist pred kojim si čitavog zivota klečao, uspravio te je i blago ti se nasmijao. Mi, tvoji vojnici smo tužni, jer nam je rastanak sa tobom pretežak. Jos odžvanja zvuk tvoga glasa i još se čuju koraci rijeke naroda koja je tobom i na tvoju riječ potekla. Koju si vodio i predvodio nepokolebljivo i hrabro, sa molitvom u srcu. Nisu uspjeli da te slome. Ostao si stijena, vladiko naš dragi, čak i kada su sa svih strana htjeli da te raskomadaju. Da te unize. Da te ismiju. Ostao si svetao i u mrklom mraku koji su ti pripremili. I iskru zažeženu Hristom, raplamsao si u mnogim srcima. Doviđenja, dragi vladiko, doviđenja u Nebeskom Jerusalimu. Bio si smrtan – više nisi!”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com