“AKO ME TI NE IZLIJEČIŠ, BOG ĆE URADITI OSTALO” Doktorka Jelena, koja je liječila Amfilohija, danas je došla da se oprosti od njega - Volim Podgoricu

“AKO ME TI NE IZLIJEČIŠ, BOG ĆE URADITI OSTALO” Doktorka Jelena, koja je liječila Amfilohija, danas je došla da se oprosti od njega

Sahrani Mitropolita Amfilohija danas prisustvuje i doktorka Jelena Borovinić Bojović, načelnica Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Ona je liječila Mitropolita otkako je 6. oktobra iz Cetinjske bolnice prebačen u KCCG.

UŽIVO NA VOP-u SAHRANA MITROPOLITA AMFILOHIJA: U toku opijelo, hiljade vjernika ispraća svog duhovnog pastira (VIDEO/FOTO)

OVDJE ĆE POČIVATI AMFILOHIJE: Pripremljena grobnica za mitropolita u hramu u Podgorici (FOTO)

OPROŠTAJ MIROTIĆA OD AMFILOHIJA: Nisu uspjeli da te slome, ostao si stijena. Mi, tvoji vojnici smo tužni… (FOTO)

Amfilohije je, nakon što mu je dijagnostifikovan korona virus, odbio da napusti Crnu Goru i ode da se liječi u nekoj od svjetskih bolnica. Mitropolit je imao mogućnost da ode u Njemačku na liječenje, ali je to odbio. Naime, iste večeri se javio ambasador Njemačke da kaže da ambasada Nemačke i država stoje na raspolaganju kada je u pitanju tok lečenja mitropolita.

Amfilohije je, prema riječima dr Jelene Borovinić Bojović, bio izričit i nije želio da ide. On se naljutio na nagovaranje i predstavljanje mogućnosti da se leči bilo gde drugo.

Na predlog da se liječi u Crnoj Gori, te večeri je rekao: “Nosiću krst ove pošasti sa narodom. Ne želim da u ovim najtežim trenucima napuštam Crnu Goru”, ispričala je Novostima dr. Borovinič.

Mitropolit je rekao da je on to shvatio i doživeo kao božji poziv da uzme krst i da novu pošast nosi zajedno sa svojim narodom, te da će način na koji se njegov narod liječi biti način i njegovog liječenja.

“U jednom trenutku, kad sam osjetila da ne ide sve kako treba, vidio je moju uznemirenost, nasmijao se i rekao: “Ljekari su božji poslanici, oni treba da urade to što je do njih, a ako me ti ne izliječiš, bog će da uradi ono ostalo” rekla je dr Jelena Borovinić Bojović.

Mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra u KC Crne Gore. On će danas biti sahranjen u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com