PESNICA ZA LABORANTA? Poslije tuče u Domu zdravlja slučaj završio kod tužioca, Knežević tvrdi da trpi torturu od medicinskog osoblja - Volim Podgoricu

PESNICA ZA LABORANTA? Poslije tuče u Domu zdravlja slučaj završio kod tužioca, Knežević tvrdi da trpi torturu od medicinskog osoblja

Poslije krivične prijave protiv Slaviše Kneževića iz Bijelog Polja, koju su protiv njega podnijeli ovlašćeni radnici Centra bezbjednosti u tom gradu, zbog sumnje da se nasilnički ponašao, u Osnovnom državnom tužilaštvu pokrenuta je istraga protiv njega.
On je kako se sumnja više puta udario Lazara Nedovića, zaposlenog u laboratoriji Doma zdravlja u Bijelom Polju.

Knežević, sa druge strane, trvrdi da već godinama trpi torturu medicinskog osoblja, te da ga je laborant prvi udario.

On je, inače, otac bebe koja je preminula prije šest godine zbog zaraze u bjelopoljskoj bolnici, a sudski postupak još nije priveden kraju.

“U prijavi stoji da je Knežević nakon prepirke više puta pesnicama udario L. N., od čega je ovaj pao na pod. U toku je istraga, saslušani su oštećeni i osumnjičeni, pribavljena je medicinska dokumentacija, nakon čega će tužilac doneti odluku. U ovoj fazi se ne može saopštiti koje su povrede” kazao je portparol Osnovnog državnog tužilaštva, Denis Zvrko, prenose Novosti.

Šta se dešavalo pred laboratorijom Doma zdravlja, rasvetliće tužilaštvo i sud. Prema riječima laboranta Lazara Nedovića, koji se ovim poslom bavi gotovo 40 godina, poslednjih šest mjeseci radi bez predaha zbog epidemije korone. Neopisiva gužva bila je i na dan kada mu se desila, kako ističe, do sada nečuvena neprijatnost.

“Saopštio sam pacijentima da ću uzeti krv na analizu od deset njih, jer sam morao u toliko kućnih posjeta. Ostalima sam kazao da dođu sjutra. Tada mi je prišao Knežević uz psovke i uvrede, tvrdeći da mu navodno nisam primio sestru i majku, što nije bilo tačno. Kazao sam da u takvim uslovima ne mogu da radim i krenuo da pozovem obezbjeđenje. Međutim, Knežević me izudarao i ja sam onesviješćen pao na pod. Istrčali su kolege i dr Nikola Raosavljević i unijeli me u jednu od prostorija. Ukazana mi je pomoć, a potom su mi u Urgentnom centru konstatovali povrede. Privatno ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Kneževića”, kazao je Nedović.

Međutim, osumnjičeni Knežević tvrdi suprotno. Da je Nedoviću samo uzvratio.

“Isti tehničar je odbio da izvadi krv za laboratorijske pretrage mojoj majci koja je bila u teškom stanju. Sutradan je odbio da primi uput za oca. Kazao sam mu: “Sram te bilo, šta ovo radiš.” Nedović me je posle toga udario pesnicom u glavu. Uzvratio sam posle toga. Postoji kamera, sve je snimljeno, ukoliko nešto ne obrišu. Probleme sa njim imala je i moja sestra, koja je dovela majku u teškom stanju zbog kovid infekcije. Kazo joj je “da mu je dosta Kneževića” – priča Knežević, koji tvrdi da od medicinskog osoblja već godinama trpi torturu, posle izbijanja afera zbog infekcije beba u porodilištu bjelopoljske Opšte bolnice.

On je roditelj bebe koja je usled infekcije preminula.

Prije šest godina u porodilištu bjelopoljske bolnice zaraženo je nekoliko beba. Dijete porodice Knežević je preminulo, a ostale inficirane bebe su prebačene na liječenje u KCCG. Četvoro ljekara iz Bijelog Polja je potom uhapšeno i proveli su u zatvoru po nekoliko mjeseci. Nakon toga su svi osuđeni na po godinu dana zatvora, a onda je presuda poništena i naloženo je novo suđenje, koje nikako da bude privedeno kraju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com