OTKRILI GA PREKO TELEFONA: Istraga utvrdila da je Murić imao novac i oružje za ubistvo Klisića - Volim Podgoricu

OTKRILI GA PREKO TELEFONA: Istraga utvrdila da je Murić imao novac i oružje za ubistvo Klisića

Jedan od pripadnika kriminalne grupe Stefana Đukića koja je osumnjičena za pokušaj ubistva tokom 2019. i ubistvo iste godine 1. novembra Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Hasan Murić imao je kod sebe veću količinu novca i više komada oružja namijenjenih za izvršenje krivičnog djela, utvrdila je istraga na osnovu podataka dobijenih vještačenjem Murićevog telefona, piše Dan.

On se sumnjiči da je  na osnovi DNK pronađenih u vozilu za kriminalnu organizaciju krijumčario vozila u Crnu Goru radi izvršenja krivičnih djela.

Viši sud potvrdio je nedavno optužnicu zbog ubistva Jovana Klisića i ranjavanje Velizra Gardaševića koje se desilo prošle godine ispred lokala “Savoja” Prvooptuženii Stefan Đukić koji se tereti da je izvršilac ubistva a njegovi majka, supruga i polubrat, Danijela Mandić, Zorica Đurović i Vuk Lakićević, kao i Marko Vujadinović, Hasip Murić, Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović sumnjiče se za stvaranje kriminalne organizacije.

Lakićević i Vujadinović, prema tvrdnjama istrage, osnovano su sumnjivi da su počinili navedeno krivično djelo a što proizilazi iz dokaza na kojima je zasnovana optužnica. Ističe se da sumnja najviđe proizilazi iz iskaza svjedoka koji su bili očevici. Oni su naveli da se je 20. avgusta 2019. jedna oaoba ušla u lokal Savoja tražeći nekoga a za ko se sumnja da su tada meta neuspjelog napada bili Velizar Gardašević i prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, meta je tada bio i Jovan Klisić.

“Lice je na sebi imalo gaderobu tamne boje, kapu žute boje. To proizilazi i iz snimaka izuzetih sa kamera kao i da je o lokala došlo vozilom marke reno aptur, da je sa automatskom puškom izašlo sa mjesta suvozača te da se u vozilu nalazilo više osoba.

Iz vozila su izuzeti dkazi i analizirani i vještačeni od strane Forenzičkog centra. Pronađen je i DNK materijal koji, izmežu ostalog, odgovara Vujadinoviću i Lakićeviću”, navodi se u dokumentaciji.

U predmetnom vozilu su, između ostalog, pronađena dva plastična kanistera u kojima se nalazi benzin. Na osnovu informacija vještaka telekomunikacione struke proizilazi sumnja da su okrivljeni 20. avgusta 2019. imali ugašene telefone kao i odbrana Vujadinovića i Lakićevića, iz kojih proizilazi da su se navedenog dana nalazili u Baru.

Na osnovi provjera koje je izvršio Interpol i vještačenja vještaka trasološke struke utvrđeno je da je vozlio ukradeno kao i da to da su korištene falsifikovne tablice tokom izvršenja krivičnog djela.

Andrija Glavičanin tereti se za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja. Kako s enavodi u dokumentaciji to proizilazi iz izjave svjedoka V.O.

Taj svjedok je rekao da je tokom 2019. prisutvovao primopredaju automatske puške između Đukića i Glavičanina Tu situaciju je detaljno opisao i naveo ime osobe koja je donijela automatsku pušku. Za tu osobu je rekao da ima istetoviranu ružu i mikrofon. Utvrđeno je da Glavičanin ima identičnu tetovažu na grudima.

Nakon ubistva Klisića u naselju Bjeliši pronađen je zapaljeni “seat” za koji se sumnja da su ga koristili napadači. Gardašević je bio meta i 20. avgusta 2019. kada je naoružana osoba ušla u restoran Savoja. Tada su uhapšeni Hasip Murić, Vuk Lakićević i Marko Vujadinović. Prema sumnjama Tužilaštva, njih trojica i Đukić postali su članovi kriminalne grupe 2018.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com