NOVE SMJERNICE FSCG: Maske za sve gledaoce, kao i za sudije i igrače van terena - Volim Podgoricu

NOVE SMJERNICE FSCG: Maske za sve gledaoce, kao i za sudije i igrače van terena

Fudbalski savez Crne Gore je dopunio Smjernice za organizaciju utakmica u okviru takmičenja kojima rukovodi, pa je tako na svim utakmicama Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Kupa Crne Gore, Omladinske i Kadetske lige, ŽFL i Futsal lige obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica od početka do završetka utakmice za sva lica prisutna na stadionu.

Igrači su dužni da nose zaštitne maske za lice i rukavice dok se nalaze u svlačionicama prije početka, na poluvremenu i nakon završetka. Igrači koji nastupaju (koji su na terenu) nisu obavezni da nose zaštitne maske za lice, kao ni igrači koji kao rezerve nastupe na utakmici (koji uđu u igru). Od obaveze nošenja zaštitne maske za lice izuzeti su šefovi stručnog štaba, dok su ostala službena lica obavezna da tokom boravka na stadionu nose zaštitne maske za lice i rukavice.

Glavni sudija utakmice i njegovi pomoćnici obavezni su da nose zaštitne maske za lice i rukavice u zatvorenom prostoru prije početka, na poluvremenu i nakon završetka utakmice, dok je četvrti sudija obavezan da nosi zaštitnu masku za lice i tokom trajanja utakmice. Delegat utakmice je u obavezi da nosi masku tokom trajanja utakmice, kao i tokom boravka u službenim prostorijama prije početka, tokom poluvremena i nakon završetka utakmice.

Svi gledaoci, kojima je Smjernicama za organizaciju utakmice dozvoljen ulaz na stadion, obavezni su da nose zaštitnu masku za lice tokom cijelog boravka na stadionu.

Klubovi moraju da osiguraju da sakupljači lopti nose zaštitne maske za lice od dolaska na stadion, tokom trajanja utakmice, pa sve do izlaska sa stadiona.

Odredbe propisane dopunjenim Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 važe od utorka, 17. novembra 2020. godine.

1 komentar

  1. naturally like your website but you need to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com