OD KRAJA OKTOBRA NA NOVOJ FUNKCIJI: Penzioner Grbović u Odboru CEDIS-a - Volim Podgoricu

OD KRAJA OKTOBRA NA NOVOJ FUNKCIJI: Penzioner Grbović u Odboru CEDIS-a

Bivši predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, koji je odskoro penzioner, dobio je krajem oktobra mjesto u petočlanom Odboru direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), gdje je na funkciji zamijenio Ivana Mitrovića.

Grbović je, dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine Nikšić, 18. septembra napunio 67 godina i napustio dotadašnju funkciju. Odluka o imenovanju Grbovića u Bord CEDIS-a donijeta je 22. oktobra, a u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore upisana 29. oktobra ove godine.

Time je nastavljena višemjesečna praksa da, i tokom tranzicije vlasti, funkcioneri DPS-a zauzimaju atraktivne pozicije u profitabilnim energetskim kompanijama i ostalim državnim preduzećima, bez obzira na to koliko će se na njima zadržati.

Članice buduće vlade najavile su da će biti promjena u odborima direktora državnih preduzeća i mendžmentima, za šta je potrebna odgovarajuća procedura po zakonu.

Zakon o radu definiše da radni odnos po sili zakona prestaje sa navršenih 67 godina i 15 godina staža osiguranja. Moguć je angažman penzionera prema ugovoru o djelu kao najčešće korišćenom obliku ugovora obligacionog karaktera.

Bivši direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Dušan Perović, neposredno prije nego što je stekao status penzionera krajem septembra, obezbijedio je sebi mjesto u Odboru direktora većinski državnih “Plantaža”.

U CEDIS-u su uhljebljenje odnedavno našli i bivši visoki činovnik Ministarstva poljoprivrede i bivši državni sekretar za šumarstvo Milosav Anđelić, kao i bivši direktor Direktorata za energetsku efikasnost iz Ministarstva ekonomije Marko Radulović, koji je i radno angažovan, a od maja ove godine bio je jedan od pet članova Odbora energetskog distributivnog preduzeća…

Gdje je radio

Grbović, koji je mašinski inženjer, bio je angažovan u nekoliko nikšićkih firmi, ali nikada u sistemu Elektroprivrede (EPCG). CEDIS je kao posebno društvo u stopostotnom vlasništvu EPCG izdvojeno sredinom 2016. i od tada ima samostalne organe upravljanja.

On je radni angažman počeo u nekadašnjoj nikšićkoj Željezari 1980. godine, gdje je ostao do 1985. godine. Od te godine do 1987, prema dostupnoj biografiji, obavljao je funkciju tehničkog direktora preduzeća „Autoprevoz Nikšić. Od 1987. do 1989. godine radio je na poslovima glavnog inženjera razvoja Željezare u radnoj organizaciji „Inženjering“. Poslije angažmana u firmama “Braća Karić”, kod kojih je imao posao i u Rusiji, od 1998. do 2005. godine bio je direktor, a potom i predsjednik Odbora direktora Rudnika boksita u Nikšiću. Bivši predsjednik Opštine Nikšić je morao u penziju po sili zakona.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Thanks for the a new challenge you have exposed in your article. One thing I’d like to discuss is that FSBO human relationships are built as time passes. By releasing yourself to owners the first end of the week their FSBO is actually announced, prior to the masses begin calling on Thursday, you build a good relationship. By giving them equipment, educational components, free accounts, and forms, you become an ally. By taking a personal interest in them plus their scenario, you make a solid interconnection that, most of the time, pays off if the owners decide to go with a representative they know plus trust preferably you actually.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com