Prijave za Program stručnog osposobljavanja do sjutra - Volim Podgoricu

Prijave za Program stručnog osposobljavanja do sjutra

Prijava za deveti ciklus Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se sjutra u 15 sati, nakon čega će prijavljeni korisnici imati mogućnost da do nedjelje, 22. novembra, izrvše promjenu izabranih poslodavaca, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Prijavljivanje budućih korisnika Programa, vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje”, navodi se u saopštenju.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj Programa je, kako su rekli iz Ministarva prosvjete, da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se suočava čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.

“Stoga, pozivamo sve zainteresovane visokoškolce koji ispunjavaju uslove previđene konkursom da se prijave za Program i odaberu neko od oko 12.500 mjesta, koliko su ove godine oglasili poslodavci.  Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com