Kaženjen jer je pojeo burek bez maske, pekara se ponudila da plati kaznu - Volim Podgoricu

Kaženjen jer je pojeo burek bez maske, pekara se ponudila da plati kaznu

Jedna buregdžinica u Ljubljani obećala je da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vrijeme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak kazne ako se dokaže da je jeo njihov popularni burek sa sirom.

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo da ga pitamo gdje je kupio burek. Ako ga je kupio kod nas, pomoći ćemo mu sa plaćanjem kazne”, objavila je buregdžinica “Burek Olimpija” na Fejsbuku, prenosi Jutarnji list.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen 400 eura jer je u vrijeme “lokdauna” u centru Ljubljane, na pauzi sjeo i skinuo masku da bi na brzinu konzumirao doručak, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama.

O ovom slučaju se raspravljalo i u parlamentu.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke preduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i pretjerane, a policija tvrdi kako je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršilac nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com