VJERNICI PADALI NA KOLJENA I CIJELIVALI ODAR PATRIJARHA: Sveštenik asepsolom dezinfikovao sanduk (FOTO)

Tokom pomena koji je održan upokojenom patrijarhu Irineju u Sabornoj crkvi, bio je prisutan veliki broj vjernika koji su se cijelo jutro opraštali i odavali poslednju poštu, prenose beogradski mediji.

Da bi se ispoštovale epidemiološke mere, sanduk u kojem se nalaze zemni ostaci patrijarha Irineja pokriven je prozirnom pločom od stakla ili pleksiglasa, a jedan od sveštenika Srpske pravoslavne crkve prilazio je povremeno i asepsolom deznfikovao ploču, iz bezbjednosnih razloga.

Mediji prenose da većina prisutnih nosi maske i poštuje propisane mjere, neki su se ipak oglušili na preporuke Kriznog štaba, pa su u crkvu došli bez maski.

Neki od njih su prilazili kovčegu cijelivali ga i padali na koljena pred njim, dok se veći broj vjernika u mimohodu samo poklonio i napustio crkvu.

Parijarh Irinej će biti sahranjen u nedjelju u Hramu Svetog Save. Građani će moći da se oproste od patrijarha, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mera.
– Pozivamo sve vjernike da drže maske na sebi, da se ne zadržavaju i ne prave gužve – apelovao je ranije danas sveštenik Dragan Šovljanski.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close