BAJČETIĆ: Nisam vidio ove što sada formiraju vlast dok su me tukli, ili dok sam bio u zatvoru - Volim Podgoricu

BAJČETIĆ: Nisam vidio ove što sada formiraju vlast dok su me tukli, ili dok sam bio u zatvoru

Nikola Bajčetić, potparol Pokreta za promjene, oglasio se povodom odluke Ustavnog suda da su “neidentifikovani pripadnici Posebne jedinice policije zlostavljali Nikolu Bajčetića 15. oktobra 2015. godine prilikom uklanjanja tzv. šatorskog naselja tokom protesta Demokratskog fronta ispred Skupštine, postupajući prema njemu nečovječno i na ponižavajući način”.

USTAVNI SUD: Bajčetić je zlostavljan i ponižavan

“Nakon pet godina moje borbe na sudovima, pricu smo skoro zaokruzili. Moram priznati da sve presude koje su donijeli nadlezni organi, pocevsi od presude za naknadu materijalne stete, zatim naknadu nematerijalne stete, te presude Viseg suda za nedjelotvornu istragu i na kraju ove presude Ustavnog suda, danas osjećam odredjenu satisfakciju, ali i gorak ukus”, navodi Bajčetić.

Ovo drugo, kako kaže, iz razloga sto nikad u Crnoj Gori više nikome ne smije da se desi da plaća ovakvu, ili neku sličnu cijenu, a zbog borbe za slobodu i demokratiju.

“PzP koji je stub DF-a, je žrtvovao mnogo da bi danas svi zajedno krenuli da gradimo bolju CG kroz slobodne i demokratske institucije. Cilj naše borbe na protestima 2015-te je upravo bio to – borba za fer i slobodne izbore. Iako smo možda danas prevareni i izigrani, to nije razlog da posustanemo. Nije prijatno kad vidite da neko drugi preuzima vaše zasluge za dugogodišnju borbu, a pri tom, te druge nisam gledao ni na ulici sa mnom dok su me tukli na protestima, a nešto ih se ne sjećam ni iz zatvora da smo dijelili onaj čuveni pasulj. Ali ako je i ovo još jedna cijena koju mi u PzP-u i DF-u moramo da platimo, u redu. Izdržacemo. Da li će izdržati Crna Gora, to ne znam. Ali sam siguran da više mjesta za greške nakon svih ovih godina, nema”, zaključio je Bajčetić.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com