NE DAMO CRNU GORU: Razočarava odnos odlazeće vlasti prema Georgievu, ispraviti bezakonje - Volim Podgoricu

NE DAMO CRNU GORU: Razočarava odnos odlazeće vlasti prema Georgievu, ispraviti bezakonje

Razočarani smo odnosom odlazeće vlasti prema našem priznatom i prepoznatom umjetniku Vladu Georgievu, koja ne preza ni u ovakvom trenutku da pokaže samovlašće i bezakonje, saopštili su danas iz NVO Ne damo Crnu Goru.

“Svjesni trenutka u kom živimo, kada se veliki broj građana bori za opstanak svojih porodica i svoj, ne mogu ostati nijemi na ono što nam je jedino ostalo – moral, etika, kultura, vaspitanje… Bez ikakvog konkretnog razloga zabranjen mu je ulazak u svoju kuću, u narednih 10 godina. Povod znamo, svima je poznat, ali nije opravdan ni pravno, ni moralno. Jedinu grešku koju je Vlado Georgiev napravio je što je izgovorio ono što misli”, navode u NVO Ne damo Crnu Goru.

Kako kažu, u ovoj Crnoj Gori najveći grijeh i najteže djelo je misao pretočena u riječi.

“U Crnoj Gori u kojoj je riječ uvijek bila institucija, koja je bila jedini ugovor, važeći dogovor, koja je bila oličenje cijelog naroda. Crnogorska riječ je bila prepoznata u regionu, a danas je ova vlast učinila da ta riječ bude kažnjena”, naglašavaju u toj NVO.

Oni dodaju da je Georgiev pozvan kao gost na okrugli sto koji oni organizuju, a tema je kultura, ne politika.

“Kultura smeta, i kulturi su vrata naše države zatvorena. Pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku isprave bezakonje jer je to njihova obaveza, a u sređenim državama i uređenim društvima privilegija je biti u situaciji da se nepravda ispravi. O vremenu održavanja okruglog stola na koji je, između ostalih pozvan i Vlado Georgiev, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti”, poručuju iz NVO Ne damo Crnu Goru.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com