KOKAIN, PUCANJE U NOVINARE: Maradoni se klanjala i mafija, a OVO je El Pibeova ispovijest (VIDEO)

Dijego Armando Maradona jedan je od najboljih fudbalera svijeta svih vremena i vijest da je doživio srčani udar i preminuo u svom domu u argentini potresla je planetu.

Maradona je sa Argentinom bio prvak svijeta 1986. u Meksiku. Tada je na meču sa Engleskom dao dva nevjerovatna gola. Jedan rukom, a drugi posle fantastičnog prodora.

I mafija u Italiji mu se klanjala, bio je reodvan na okupljanjima članova Kamore, koja mu je i nabavljala prvoklasnu “robu” i “bijelu ženu” koju je upoznao i koja ga je odvela na stranputicu. Maradona je u velikoj ispovijesti priznao sve pred bogom.

U vremenu kada nema sporta, televizije puštaju na svoje programe i neke starije dokumentarne filmove, a nedavno je na RTS-u prikazan i film o Dijegu Maradoni. Svjedočanstvo i remek djelo o jednoj karijeri i propasti zbog droge.

Nedavno je Maradona takođe dospio u žižu javnosti kada je na utkamici dobio “paketić” sumnjivog tipa, a o čemu je riječ ostaće vječna misterija, jer je jedan od njegovih asistenata stao pred kameru i onemogućio da snimi šta je to Maradona konzumirao.

Mnogi sumnjaju da je u pitanju kokain, koji je bio prateći dio života Dijega Maradone, od početka osamdesetih, pa sve do danas.

Kokain

– Bio sam narkoman, ja sam narkoman, i uvijek ću biti narkoman svima – rekao je svojevremeno 1996. godine Maradona aludirajući na to da se konzumentima opojnih droga nikada ne oprašta od strane javnosti.

I nedavno je pričao o tom poroku zbog kojeg je njegova karijera strmoglavo propala posle perioda u Napoliju. Nakon što je 1991. godine bio pozitivan na kokain, dobio je 15 mjeseci suspenzije, a sve je krenulo nakon Svjetskog prvenstva 1990. u Italiji, kada je posle penala sa Argentincima izbacio Italiju baš u Napulju u polufinalu Mundijala.

FOTO: AP

Više niko nije žmurio na njegove veze sa mafijom, u jednom momentu je snimljen njegov telefonski razgovor sa članovima Kamore kako naručuje dvije prostituke u 03.40 ujutru. Medijski je proganjan, sudski procesuiran, pa je odlučio da napusti Italiju ubrzo. Kada je dolazio, imao je sjaj u očima i širok osmijeh, a kada je odlazio, bio je to čovjek kome su slava, mafija i droga uzeli dušu. Od tada, više ništa nije bilo kao prije.

– Kada sam se drogirao, nisam imao ništa, bio sam zombi. Prvi put sam ga probao u Evropi 1982. godine. Imao sam 22 godine. Bilo je dovoljno… da povjerujem da sam živ. Probao sam drogu u fudbalu, jer svuda ima droge. Znate li šta sam radio da se “podignem” i da me niko ne vidi? Nisam palio svijetlo. Otišao bih u kupatilo sa isključenim svjetlima. Kao i u vrijeme kada sam bio u kupatilu kod kuće i spremao se… Odjednom, Dalma je zakucala na vrata. Umalo sam umro. Bio sam zavisnik od droge, ja sam narkoman i uvijek ću biti narkoman za sve. Zbog toga što narkomanima ništa nije oprošteno.

Kada je drugi put bio pozitivan na kokain na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD, pravdao se da kokain ne pomaže da igraš bolje na terenu i da je beskoristan u tom smislu.

– Uzimao sam drogu tokom karijere, ali nikada je nisam koristio da bih sebe stimulisao. Oni koji kažu da vas kokain stimuliše, ne znaju ništa. Ako uzmete kokain da igrate fudbal, ne možete da igrate. Kokain nije dobar da budete bolji na terenu. Beskoristan je za život, beskoristan… – rekao je 1996. u časopisu “Gente”.

Zanimljivu izjavu dao je i  reditelju Emiru Kusturici, koji je snimao dokumentarac o njemu.

– Emire, znaš li kakav bi ja fudbaler bio da nisam koristio kokain?

Pucanje na novinare

Nije samo droga nešto što je pratilo Maradonu kada je u pitanju ponašanje van terena. Bio je temperamentan i neukrotiv, često je imao i fizičke sukobe, a svojevremeno je i pucao na novinare. Nakon što su 1994. godine stražarili ispred njegove kuće, ne bi li zabilježili bilo šta škakljivo i ekskluzivno, Maradona je uzeo vazdušnu pušku i pucao je na njih kako bi ih rastjerao ispred svoje kuće.

I 2013. godine je imao još jedan sukob s novinarima. Ovoga puta sa fotografom El Munda, koga je šutirao i gađao kamenjem.

– Sišao je s cigaretom u ruci i počeo je da nas vrijeđa, dok smo još slikali, počeo je da traži kamenje na zemlji i da nas gađa. Kako smo nastavili da ga fotografišemo, prišao je i šutnuo mog kolegu – opisao je svojevremeno fotograf El Munda.

Maradona je svojevremeno i tokom igračke karijere dobio suspenziju zbog fizičkog sukoba, kada je pretkukao Migela Anhela Solu, fudbalera Atletiko Madrida u finalu Kupa kralja sa Barselonom. Dobio je tri mjeseca suspenzije, ali je nije odslužio, jer je otišao za Napulj tog leta i tamo napravio najljepši dio svoje fudbalske karijere i priču koja nikada neće izbledjeti, iako je kokain učinio da se prekine na najgori mogući način.

O crkvi i homoseksualcima

Dijego je uvijek bio bez dlake na jeziku, nije se libio da kaže ono što misli, ma koliko to nekoga uvrijedilo ili moglo njemu lično da napravi problem. Tako je i sa Vatikanom, gdje je ironično pričao o tome koliko crkvena država ima zlata.

– Kada sam ušao u Vatikan i vidio svo to zlato, postao sam vatrena kugla.

Zanimljivu opasku imao je i na račun homoseksualaca.

– Protiv homoseksualaca? Ne, uopšte! Bolje je da postoje, jer na taj način ostavljaju više slobodnih žena za nas koji smo pravi muškarci – rekao je Maradona.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close