MARKOVIĆ DEMANTOVAO MEDOJEVIĆA: Nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ DEMANTOVAO MEDOJEVIĆA: Nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om

Predsjednik Vlade Duško Marković demantovao je tvrdnje predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da je Vlada pregovarala sa MMF-om.

“Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda.

Podigli smo izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenuli rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto. Povećali zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju.

I u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti – ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF-om.

Mi smo imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što smo imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi. Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili.

Dakle, nije bilo razgovora pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju”, saopštio je Marković

 

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to find any individual with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is one thing that is wanted on the internet, somebody with a bit originality. useful job for bringing something new to the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com