“Otkaze dobili samo zato što su članovi DPS-a” - Volim Podgoricu

“Otkaze dobili samo zato što su članovi DPS-a”

Bivšim stariješinama organa, uprkos njihovoj stručnosti, nova vlast u Tivtu uručila je rješenja o prestanku mandata samo zato što su članovi DPS-a, saopšteno je iz tivatskog odbora te stranke.

„Rasplet najnovijih događaja u Opštini Tivat, potvrđuje ono što smo nedavno najavili, da je šarada nove koalicione vlasti tek počela. Naime, na snagu je stupila nova Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave sačinjena perom, koga drugog do “eksperata”. Vjerujemo da nije slučajno što nova Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave ima ukupno 12 sekretarijata, direkcija i službi na čijem će čelu biti izabrano, odnosno, bolje reći dovedeno 12 starješina“, stoji u saopštenju DPS-a.
Simbolika je, kako kažu, više nego očigledna.

„Isusovih, Krivokapićevih i Komnenovićevih 12 lokalnih apostola“, kažu u DPS-u i dodaju kako je nova vlast zaboravila da i dalje živimo u sekularnoj državi Crnoj Gori.

„Svojim postupcima podilazite SPC i vraćate dug za to što vas je postavila tamo gdje ste sad. Zato “morate” jednom sedmično, kao rukovodioci Opštine, na brifing sa “modernim” popom u javnosti poznatim po tome da voli da ispovijeda po hotelima visoke kategorije“, stoji u saopštenju tivatskog Odbora DPS-a.

Navode i da su bivšim stariješinama organa, uprkos njihovoj stručnosti, uručena rješenja o prestanku mandata samo zato što su članovi DPS-a i „kao takvi ne mogu biti sljedbenici ideologije koji je lažna „građanska” lista nametnula“.

„Smijenjivanjem dosadašnjih stariješina organa, nova vlast je dokazala svoju okrutnost i u saopštavanju takvih vijesti: “bila je to isključivo politička volja i odluka našeg Glavnog odbora”!? Koji je to “Glavni odbor”? Je li to neki novi organ koji je izumila nova većina, pa da ga patentiramo kao primjer dobre prakse i za druge opštine? To je bio vaš glavni argument u razgovoru sa stariješinama organa i argument na koji su se pozivali rukovodioci izvršne vlasti, ostavljajući pojedine osobe bez posla na samo nekoliko godina do sticanja penzije i ne dajući šansu ljudima da ostvare svoja prava, bez obzira na, ponavljamo, političku pripadnost“, saopšteno je iz OO DPS Tivat.

Novoj lokalnoj upravi u Tivtu poručuju da ih neće moliti da ne diraju bivše starješine organa.

„Nećemo angažovati tate ili mamine i tatine podstanare da obijaju pragove opštinske i mole za njihove sinove. I molimo vas, nemojte bacati građanima prašinu u oči da ste ostavili neki kadar DPS-a. Nijeste ih dirali jer vam nedostaje kadar koji bi mogli biti na čelu tih organa: nemate ih ili oni koje imate ne ispunjavaju uslove“, poručuju iz DPS-a.

Novu Odluku o organizaciji i načinu rada Opštine Tivat pisao je, kako kažu, čovjek koji je imao iskustva u radu lokalne samouprave jedino u dijelu vršenja funkcije odbornika.

„Kada smo već kod nekompetentnosti, kažimo i to da je tokom vikenda najavljeno postavljanje svih 12 apostola, pardon, stariješina organa, ali prekjuče su se malo zabrojali pa su donijeta rješenja za samo njih četvoro. Ispunjavaju li to četvoro sve uslove koje Zakon propisuje, iako su u v.d.stanju? Šta se dešava sa preostalih osmoro? Čekate da dođu iz Budve? Nijeste li vi, dragi koalicioni partneri u vlasti, prvi koji ste dizali ruke uvis i kritikovali prethodnu vlast kako dovodi kadrove sa strane? Što potegoste za Budvom? Imamo i mi ovdje stručnih lica u Tivtu, ali se revanširate i otpuštate ih zbog njihove političke pripadnosti“, stoji u saopštenju DPS-a.

Kažu i da je novom Odlukom lokalna vlast derogira Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o zaštiti i spašavanju, pa umjesto Službe zaštite i spašavanja, ostade samo Služba zaštite.

„Da ne govorimo o spajanju komunalne inspekcije i komunalne policije, uprkos tome što je komunalna policija Zakonom o lokalnoj samoupravi uspostavljena kao posebna – specifična služba. I mnoge druge nebuloze od naziva Direkcije za imovinsko pravne poslove, pa Sekretarijata za privredu: vraćamo se unazad dvadeset godina“, poručuju iz DPS-a.

Bez pravilnika o sistematizaciji, nova vlast , kako dodaju, već zna da će tehnološki višak biti 30% zaposlenih lokalnih službenika i namještenika.

„Nas zanima kojom metodom to utvrdiše? Po principu: “ovaj je DPS, ovaj ne”? Osim sudova koje ćemo o jadu zabaviti nezakonitim rješenjima nove vlasti, očigledno da će posla imati i mnogi drugi organi. Kako su krenuli, svi su izgledi da neće plakati od smijeha nego od muke“, zaključuje se u saopštenju opštinskog odbora DPS Tivat.

3 komentara

  1. А Господо немојте се чудити како па ако би опстали можда би били доушници јер се од. вас почело ако си у ДПС-су имаш посао

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com