“Probijanje rokova izgradnje “Gradskog pozorišta” glavni pokazatelj nesposobnosti gradonačelnika Vukovića” - Volim Podgoricu

“Probijanje rokova izgradnje “Gradskog pozorišta” glavni pokazatelj nesposobnosti gradonačelnika Vukovića”

Izgradnja Gradskog pozorišta u Podgorici čija se zgrada čeka više od šest decenija, a čiji su rokovi formalne gradnje više puta prolongirani neodoljivo podsjeća na priču izgradnje Skupštine Glavnog grada, saopštili su danas iz podgoričke URE.

Kažu da su u pitanju isti akteri i da je posrijedi očigledno “prljava igrarija” novcem građana partijskog investitora “Cijevne komerc” i aktuelne uprave Glavnog grada.

“Jednako kao i sa slučajem gradskog parlamenta čija je izgradnja trajala nevjerovatnih 11 godina a nakon čega je DRI utvrdio nepravilnosti u vezi sa samim projektom i prekoračenje sredstava namijenjenih za izgradnju pomenutog zdanja od oko više od million i šesto hiljada eura. I tada je u igri bilo isto građevinsko preduzeće koje se nalazi na spisku milionskih dužnika Poreske uprave (dug iznosi 1,78 miliona eura)”, navode iz podgoričke URE.

Oni kažu da je neshvatljivo da se poslije takvog probijanja rokova na izgradnji gradskog parlamenta angažuje ista firma, koja, kako ističu, i danas svjedočimo, ponovo probija rokove izgradnje gradskog teatra.

“O tome smo kao partija govorili nakon angažovanja ove firme na pomenutom projektu. Zgrada Gradskog pozorišta trebala je da bude završena 2018. godine a mi imamo situaciju da ni danas nema epiloga te priče o gradnji ovoga zdanja. Osim toga imamo znatno prekoračenje planiranih troškova za izgradnju jer od početnih planiranih 1,8 miliona eura za scensku opremu imamo cifru od 3,2 miliona u ovoj godini”, navode iz podgoričke URE.

Zaključuju da je takav odnos prema novcu svih građana Podgorice uobičajen obrazac djelovanja Demokratske partije socijalista i njihovih partijski uvezanih građevinskih partnera koji nažalost nije uspio da izmijeni ni aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković jer je nastavio utabanim stazama svojih partijskih prethodnika.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com