KORONA PRODRLA I U KOMANSKI MOST: Crni rekordi Crne Gore, druga na planeti po broju zaraženih na milion stanovnika - Volim Podgoricu

KORONA PRODRLA I U KOMANSKI MOST: Crni rekordi Crne Gore, druga na planeti po broju zaraženih na milion stanovnika

Crna Gora je, prema podacima specijalizovanog sajta, “Vrdlometar”, trenutno na drugom mjestu po broju zaraženih na planeti i to sa 51.247 slučajeva infekcija na milion stanovnika.

Prema poslednjim podacima IJZCG, nakon testiranja 113 štićenika “Komanskog mosta”, otkriven je 21 slučaj korona virusa, dok simptome ima samo jedan. Takođe, u toj ustanovi od 41 zaposlenog zaraženo je njih sedam.

Kako je kazala epidemiološkinja, Sanja Medenica, IJZ će u narednom periodu pratiti situaciju u toj ustanovi, ističući da im je nadzor u kolektivnim smještajima u centru pažnje.

Direktor “Komanskog mosta” Vaselj Dušaj, nakon objave informacije o inficiranim štićenicima, rekao je da se radi o prvim slučajevima zaraze posle mukotrpne, višemjesečne borbe da virus ne uđe u tu ustanovu.

“Budući da smo svjedoci visokog nivoa transmisije virusa poslednjih dana, moglo se očekivati da i pored svakodnevnih operativnih aktivnosti i strogih mjera zaštite, ipak dođe do pojave zaraze u našoj ustanovi “, rekao je Dušaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com