Krivokapić najavio raspuštanje NKTa i novu strategiju

Mandatar Zdravko Krivokapić najavio je novu strategiju u borbi protiv koronavirusa, navodeći da će raspustiti Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti koje je do sada upravljalo borbom protiv epidemije.

On je za Dojče Vele kazao da će strategija ići u dva pravca.

„Donosićemo nove mjere i tražićemo njihovo striktno poštovanje. Planiramo da sprovedemo istraživanja među građanima i na osnovu njihovih rezultata prilagodimo dalji plan mjera“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da će raspustiti NKT koje je do sada upravljalo borbom protiv epidemije.

„NKT će biti ukinuto i formiraće se dva stručna tijela: Savjet i Komisija za kontrolu zarazne bolesti. Savjet će biti formiran pri vladi, i vlada će na osnovu preporuka Savjeta donositi plan daljih mjera”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Savjet će preuzeti funkciju NKT-a, a predloge mjera će donositi u saradnji s Komisijom, koja će funkcionisati pri Ministarstvu zdravlja.

“Mjere će prvo predlagati Institut za javno zdravlje, a premijer će, u dogovoru s članovima vlade, prihvatati ili odbijati predlog mjera Savjeta“, objasnio je Krivokapić.

Na pitanje kako će obezbijediti da građani poštuju mjere kada ih sada ignorišu, on je rekao da će i njih uključiti u ocjenjivanje mjera.

„Nakon burnog perioda sukoba, previranja i nepovjerenja, došlo je vrijeme da svi zajedno shvatimo da moramo zajednički da radimo i da žrtvujemo neke svoje običaje i navike kako bismo osigurali naše i zdravlje najbližih“, zaključio je Krivokapić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close