“Nova vlast u Tivtu da izuči svoja ovlašćenja” - Volim Podgoricu

“Nova vlast u Tivtu da izuči svoja ovlašćenja”

Tivatski DPS vjeruje da novo rukovodstvo tog grada neće odustati od istrage nepodobnih kadrova iako je taj plan, kako su kazali, za sad djelimično osujećen. Oni su sugerisali novoj vlasti da prije ponovnog pokušaja da otjeraju profesionalce i zaposle svoje kadrove, dobro izuče svoja ovlašćenja i nadležnosti, kako se ne bi ponovo “blamirali u javnosti”.

Iz DPS-a navode da je dokaz za njihove tvrdnje da je Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, između ostalog i “Službe zaštite”, nezakonita, danas stigao i od nadležnog ministarstva.

“Naime, u dopisu koji je poslat Opštini od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, naloženo je da se član Odluke o organizaciji, koji tretira novu Službu zaštite, ispravi i dopuni u cijelosti, odnosno da se vrati prvobitni naziv: Služba zaštite i spašavanja. Ova početnička greška nove vlasti posljedica je još jednog u nizu nekompetentnih i ishitrenih poteza, koji su dokaz nesnalaženja i lošeg poznavanja same organizacije posla od strane sadašnjeg rukovodstva opštine”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, insistiranje na formalnoj promjeni naziva Službe, samo je, kako se navodi, dimna zavjesa, iza koje se skriva namjera smjene postojećeg kadra i dovođenje novog.

“ Podrazumijeva se da će ti novodovedeni, biti raspoređeni po unaprijed utvrđenom planu podjele funkcija, koji naravno podrazumijeva sistem grabljenja i raspodjele plijena, između konstitueneta ove nespojive družine”, dodaju iz DPS-a.

Oni smatraju da je jasno da je prije donošenja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, cilj bio otpustiti službenike i namještenike po spisku u kom se navodi ko je za DPS.

“Pitamo se da li je spisak za “odstrijel” utvrđen na bazi praćenja i istragom po društvenim mrežama?!  Vjerujemo, da shodno dosadašnjem djelovanju, imaju eksperte i za ovu oblast. Svakako ovakvom političkom čistkom i revanšizmom pokazali su da sve one kvazi-demokratske izjave da će “sačuvati stručan i profesionalan kadar, bez obzira što je ko glasao“, postaju potpuno deplasirane”, navodi se u saopštenju.

“Svakako, vjerujemo da razumiju da iako im famozno političko tijelo koje se zove “Glavni odbor” sugeriše sve ove nezakonite odluke, odgovornost a i sramota je na onima koji ih potpisuju”, dodaju iz DPS-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com