PzP će glasati za izbor nove vlade, “ozbiljna analiza” poslije šest mjeseci

Sjednica Predsjednistva PzP odrzana je danas u Podgorici. Predsjednik PzP Nebojsa Medojevic, koji je predsjedavao sjednicom, predlozio je clanovima predsjednistva da PzP u Skupstini CG podrzi novu Vladu. Predsjednistvo PzP je takodje zaduzilo prof Branka Radulovica, šefa poslanickog kluba PzP u Skupstini Cg, da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophofnih pokitickih , institucionalnih i ekononskih reformi u skladu sa Protramom PzP.
Takodje, predsjednistvo PzP je zaduzilo potpredsjednicu PzP Branku Bosnjak da u dogovoru sa politickim subjektima koji obezbjedjuju vecinu u Parlamentu, nastavi pregovore  sa mandatarom Zdravkom Krivokapicem oko raspodjele miesta po dubini, koje bi trebalo da pripadnu politickim partijama.
Predjendik Medojevic je detaljno objasnio clanovima Predsjednistva , ozbiljne rezerve i zabrinutost da ova Vlada koji su formirali djelovi Crkve i predstavnici tajkunskog kapitala Vijesti ( koja je u vlansistvu Soroša) nece sprovesti neophodne korjenite reforme koje bi trebale da demontiraju totalitarni sistem vladanja i naprave diskontinuitet .
Zbog toga je neophodno posle 6 mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada ove Vlade i donijeti adekvatne pokiticke odluke.
“Imajuci u vidi da su kriticki stavovi PzP od ranije poznati  javnosti po pitanju vizije i koncepta Vlade mandatara Zdravka Krivokapice, te da je sada jasno da ce nova Vlada zapravo biti koalicija GP Ura i NVO Ne damo Cg, znog odgovornosti prema biracima koji su glasali koaliciju Za buducnost CG, predsjednistvo ie jednoglasno usvojilo predloge Predsjednika Nebojse Medojevica pa ce samim tim poslanici PzP glasati za izbor nove Vlade”, zaključeno je u saopštenju Pzp-a.
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close