BEČIĆ: Uvjeren sam da će saradnja Belgije i Crne Gore unaprijediti postojeće odnose - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Uvjeren sam da će saradnja Belgije i Crne Gore unaprijediti postojeće odnose

Predsjednica Predstavničkog doma Belgije Elijan Tilije u čestitki predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću kazala je da se nada da će Crna Gora i Belgija moći da ojačaju bilateralne parlamentarne odnose tokom narednog mandata.

Tilije je čestitala Bečiću izbor za predsjednika parlamenta Crne Gore.

„Uvjerena sam da naši kontakti na parlamentarnom nivou predstavljaju važan element dobrih odnosa između naše dvije zemlje i nadam se da ćemo moći da ojačamo naše bilateralne parlamentarne odnose tokom narednog mandata. Radujem se našem susretu u bilateralnom kao i u multilateranom kontekstu, čim budemo pobijedili krizu izazvanu virusom Covid 19, i vratili međunarodnu saradnju u normalne tokove“, navodi se u čestitki.

Bečić je u odgovoru naveo da je temelj dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Kraljevine Belgije potencijal za dalji razvoj i intenziviranje sveukupne saradnje dvije države, sa posebnim naglaskom na potrebu unaprjeđenja ekonomskih odnosa u obostranom interesu.

„Cijeneći poseban značaj parlamentarne diplomatije, kao efikasnog načina za jačanje međudržavnih odnosa, želim da izrazim uvjerenje da će grupe prijateljstva između naša dva parlamenta kroz direktnu komunikaciju poslanika biti efikasan mehanizam za unapređenje postojećih odnosa“, zaključio je predsjednik Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com